Fudbaleri Maroka pobedili su selekciju Portugala u četvrtfinalu Svetskog prvenstva u Kataru rezultatom 1:0.

Žilava afrička ekipa nakon izbacivanja Španije, svetskog prvaka iz 2010. godine, uspela da  savlada i prvaka Evrope iz 2016. godine minimalnim rezultatom. Strelac jedinog gola na meču bio je Jusuf En-Nesiri koji je matirao portugalskog golmana Dijoga Koštu u 42. minutu. 

Foto: Tanjug/AP

 

Maroko je još jednom pokazao koliko je kvalitetna ekipa i tokom meča bio je kvalitetnija ekipa od Portugala, koji je u drugom poluvremenu opsedao gol afričkog tima. Stvarali su šanse Portugalci, ali reprezentacija Maroka uspela je da se odbrani i dođe do najveće najboljeg rezultata u svojoj, ali i istoriji afričkog reprezentativnog fudbala. Naime, ovom pobedom, Maroko je postao prva ekipa sa afričkog kontinenta koja je uspela da se plasira u polufinale nekog prvenstva sveta. 

Foto: Tanjug/AP

 

Maroko je u nadoknadi meča ostao sa 10 igrača na terenu nakon dva neoprezna faula Valida Čedire u razmaku od minut, ali to nije uticalo na krajnji rezultat meča.

Foto: Tanjug/AP

 

Prva zvezda evropske ekipe, Kristijano Ronaldo, ponovo je meč počeo sa klupe, a u igru je ušao već u 51. minutu. Ipak, prisustvo jednog od najboljih fudbalera svih vremena nije pomogla njegovoj reprezentaciji da stigne do pozitivnog rezultata.

Podsetimo, slična situacija se dogodila i na utakmici protiv selekcije Švajcarske, kada je Ronaldo ušao u igru u 71. minutu. 

Foto: Tanjug/AP

 

Nakon poslednjeg zvižduka, čini se da je poraz najteže pao Kristijanu Ronaldu koji je i kapiten ove generacije Portugalaca. Ronaldo je toliko bio razočaran ovim porazom i eliminacijom sa Mundijala da nije mogao da suzdrži suze. 

 

 

Foto: Tanjug/AP

 

Ronaldo je nakon meča zaplakao, što je dokaz koliko mu je teško pao poraz na verovatno njegovom poslednjem Mundijalu. Igrači Maroka prilazili su i tešili prvu zvezdu Portugala, ali to jednostavno nije bilo dovoljno. 

Foto: Tanjug/AP

 

BONUS: NAJAKTUELNIJI VIDEO SNIMCI

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".