Nakon 120 minuta utakmice rezultat je bio 1:1, a onda su usledili udarci sa bele tačke. Nakon penala, Hrvatska je prošla dalje i u polufinalu Mundijala sastaće se sa ekipom Argentine, koja je u drugoj četvrtfinalnoj utakmici nakon penala savladala selekciju Holandije. 

Jedan od najboljih pojedinaca "vatrenih" na ovom prvenstvu sveta je svakako golman Dominik Livaković, koji je na jučerašnjoj utakmici protiv "karioka" imao više intervencija nego golman Brazila Alison tokom celog turnira. Livaković je intervenisao čak osam puta na utakmici protiv južnoameričke selekcije, dok je Alison to uradio samo pet puta do sada na čitavom turniru. 

Livaković se istakao i u penal seriji protiv selekcije Japana nakon što je uspeo da odbrani čak tri penala i pomogao svojoj reprezentaciji da se plasira u četrvrtfinale Mundijala.

Foto: Tanjug/AP

 

Hrvatska hobotnica, kako strani mediji nazivaju Livakovića, je fudbaler zagrebačkog Dinama rođen 1995. godine u Zadru, a pored uspešnog sportskog, interesantan je i njegov privatni život. 

Hrvatski golman od ovog leta uživa u braku sa svojom dugogodišnjom izabranicom, hrvatskog Megan Markl, kako često mediji nazivaju njegovu suprugu Helenu Matić Livaković.

Ona se trenutno nalazi u Kataru, a sa tribina navija za svog dragog i njegove saigrače.

 

Bračni par Livaković je sudbonosno "da" izgovorio u junu ove godine u Katedrali Sv. Stošije u Zadru.

Helena se bavila umetničkim klizanjem, a profesionalnu karijeru završila je 2017. godine jer se, kako je svojevremeno izjavila, više ne vidi u tome. Ona je diplomirala industrijski dizajn na Tekstilno-tehnološkom fakultetu u Zagrebu.

Kako je otkrila u jednom razgovoru sa hrvatskim medijima, sa svojim izabranikom se odlično razume i ceni ga zbog njegove skromnosti.

 

 

- Definitivno me oduševljavaju Dominikova skromnost i poniznost. Veliki je samokritičar, što me nekad zna i iznervirati, ali opet, razumem ga. Mogli bismo reći da smo oboje odgojeni u timskom sportu, zbog čega kod nas nema sebičnosti i super funkcionišemo kao tim - rekla je Helena svojevremeno za Indeks.hr.

Helena je vrlo aktivna na društvenim mrežama gde sa svojim pratiocima deli fotografije iz svog privatnog života. Na Instagramu prati je oko 24 hiljade ljudi. U nastavku teksta pogledajte kako izgleda prelepa Helena Matić Livaković.

 

 

 

 

 

 

 

BONUS: NAJAKTUELNIJI VIDEO SNIMCI

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".