"Gaučosi" su bolje otvorili meč i tokom većeg dela su bili kvalitetniji rival. Argentinci su poveli u 35. minutu, a strelac pogotka bio je Molina kojem je ostalo da odradi lakši deo posla nakon fantastične asistencije prve zvezde tima Lionela Mesija. 

Upravo je Mesi povisio rezultat na 2:0 udarcem sa bele tačke. Ipak, po ko zna koji put, pokazalo je da je ovo najopasniji rezultat. 

Foto: Tanjug/AP

 

U 78. minutu u redove "lala" ušao je fudbaler koji će doneti preokret na ovom meču. Fudbaler Barnlija na pozajmici u Bešiktašu, Vout Vergost je prvo pogodio u 83. minutu i tako smanjio prednost Argentine na 2:1, a potom se u 11. minutu nadoknade dogodilo nešto što se zaista retko viđa.

Holanđani su dobili slobodan udarac u blizini kaznenog prostora protivnika i kada je ceo stadion očekivao direktan udarac na gol koji je branio Emilijano Martinez, desilo se nešto potpuno neočekivano. Umesto šuta ka mreži Argentine, usledio je pas u prazan prostor koji je visoki Vergost iskoristio i doneo izjednačenje Holandiji. 

Foto: Tanjug/AP

 

Nakon toga usledili su produžeci, a potom i izvođenje penala. Argentinci su bili staloženiji u udarcima sa bele tačke i slavili su rezultatom 4:3. 

Foto: Tanjug/AP

 

Ovom pobedom, "gaučosi" su zakazali susret protiv reprezentacije Hrvatske koja je ranije juče takođe nakon uspešnijeg izvođenja penala izbacila favorizovanu selekciju Brazila.

Na ovoj utakmici desio se i interesantan momenat koji kamera nije zabeležila te gledaoci kraj malih ekrana nisu mogli ni da ga vide. Naime, utakmica između Holandije i Argentine prekinuta je na nekoliko trenutaka pošto je svetski poznati jutjuber Vitali Zdorovetski utrčao na teren samo u donjem vešu.

Foto: Tanjug/AP

 

On je na grudima imao ispisanu poruku „Vitaly the GOAT“, što u prevodu znači Vitali je najbolji svih vremena. Izgleda da je obezbeđenje na stadionu imalo poteškoća da savlada poznatog influensera jer im je za to bilo potrebno čak šest-sedam osoba. 

Foto: Tanjug/AP

 

Nakon toga, bili su u problemu i da ga iznesu sa terena stadiona Lusail.

Foto: Tanjug/AP

 

Foto: Tanjug/AP

 

Pogledajte kako je to izgledalo: 

Ovo nije prvi put da Vitali uradi ovako nešto. Naime, on je isto učinio i pre osam godina na Mundijalu u Brazilu kada je uspeo da utrči na teren tokom finalne utakmice Argentine i Nemačke i našao se u centru pažnje svetske javnosti. Sada je ponovo u žiži, nakon njegovog performansa prethodne noći.

Naime, on je poneo verenički prsten kako bi zaprosio Lionela Mesija, ali ga je osiguranje uspelo zaustaviti pre nego što je stigao do kapitena Argentine.

 

 

Podsećamo, i njegova bivša devojka Kinsi Volanski uletela je na teren na finalu Lige šampiona između Liverpula i Totenhema 2019. godine.

Foto: Tanjug/AP

 

BONUS: NAJAKTUELNIJI VIDEO SNIMCI

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".