Markinjos i Rodrigo su za reprezentaciju Brazila bili tragičari nakon što je Rodrigu penal "skinuo" Livaković, dok je Markinjos pogodio stativu. Hrvatska je maksimalnih 4 puta bila precizna.

Na prethodnom Svetskom prvenstvu je Hrvatska u više navrata bila bolja posle izvođenja jedanaesteraca. Nijedan meč pre finala u nokaut fazi se nije završio Hrvatima posle 90 minuta.

NJihov put u nokaut fazi je počeo protiv Danske, a meč je završen nerešenim rezultatom 1-1. Hrvati su prošli dalje nakon što su bili bolji posle jedanaesteraca.

Foto: Tanjug/AP

 

Na red je došao tadašnji domaćin - Rusija. Posle 120 minuta igre, meč se završio rezultatom 2-2 i Hrvatska je posle penala bila bolja. U polufinalu su dočekali Engleze koje su uspeli da savladaju, ovaj put posle produžetaka 2-1.

U finalu ih je sačekala Francuska koja je izašla kao pobednik rezultatom 4-2. Pre ovoga, najveći uspeh Hrvatske reprezentacije je bilo treće mesto 1998. godine u Francuskoj, kada je Hrvatima isti tim stao na put.

Ove godine, pre meča sa Brazilom, u osmini finala, Hrvatska je igrala sa Japanom koji je takođe pobedila nakon što je bilo nerešeno posle 120 minuta igre.

Foto: Tanjug/AP

 

Hrvatska je dakle od poslednjih šest mečeva u nokaut fazi Svetskih prvenstava, pet puta igrala produžetke, a četiri puta penale. Svaki put kada nije igrala samo regularnih 90 minuta u ovom delu takmičenja, ona je bila bolja.

BONUS: NAJAKTUELNIJI VIDEO SNIMCI

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".