Najviša cena krompira, od 120 dinara kilogram, u Beogradu i Šapcu se nije menjala, u velikom broju mesta se može naći i niže od 100 dinara, dok je najjeftiniji u Zaječaru, Kraljevu, Leskovcu i Nišu - 80 dinara.

Na domaćim pijacama je skuplji pasulj. Najviša cena je u Novom Pazaru 700 dinara kilogram, dok je najjeftiniji u Valjevu. U proseku za 10 dinara je pojeftinio sladak kupus, koji je najskuplji u Pančevu i Kragujevcu (60 din/kg), dok je upola jeftiniji u Leskovcu (30 din/kg).

Nije bilo poskupljenja belog mesa, a najskuplji sir je u Zaječaru, Leskovcu i Novom Pazaru (700 din/kg), dok je najjeftiniji u Valjevu (300 din/kg). Najviša cena kajmaka je u Subotici u Zrenjaninu (1500 din/kg), dok je u Kraljevu (990 rsd) i Valjevu (790 rsd) jedino ispod 1000 dinara. Jaja su poskupela za dinar, tako da ih nema na pijacama ispod 16 dinara.

Foto: Statul Karabačev

 

Riba je tražena zbog Božićnog posta, a cena šarana je za 10 dinara veća nego pre mesec dana. Najskuplji je u Smederevu (790 din/kg), a najjeftiniji je u Nišu (470 din/kg).

Cena kilograma svinjskog vrata je ograničena na maksimalnih 690 dinara po kilogramu, gde se uglavnom i prodaje po ovoj ceni, osim u Valjevu gde košta 595 dinara po kilogramu.

Maksimalna cena telećeg mesa od 1.500 dinara kilogram u Pančevu i Nišu se nije menjala, a najjeftinije košta 970 dinara u Vranju.

Foto: N.Fifić

 

Promene se beleže kod cene sveže piletine, koja je za 30 dinara skuplja za mesec dana, najvišu cenu ima u Vranju (330 din/kg), a najnižu u Valjevu (300 din/kg).

(Blic)

BONUS: NAJAKTUELNIJI VIDEO SNIMCI

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".