Bivši fudbaler i trener FK Partizana Miodrag Ješić, jutros je poginuo u saobraćajnoj nesreći.

 

Fudbalsku karijeru je počeo u FK Žarkovo, a pred kraj sedamdesetih godina prošlog veka, postao je član Partizana. Igrao je na pozicijama zadnjeg veznog i odbrambenog igrača (libera). Punu afirmaciju počeo je da stiče početkom 80-ih, kod trenera Tome Kaloperovića. Tada je postao standardan igrač a kasnije i reprezentativac Jugoslavije. S Partizanom je osvojio dve titule prvaka (1977/78, 1982/83).

Partizan je napustio u leto 1985. i otišao u Altaj gde je igrao do 1989. godine i stigao do kapitenske trake. Sezonu 1989/90. provodi na poziv Tome Kaloperovića u Trabzonsporu, a 1990/91. se vraća u Partizan na poziv tadašnjeg trenera Miloša Milutinovića i provodi jednu polusezonu nakon čega završava karijeru.

Nakon igranja fudbala, krenuo je i u trenerske vode, gde je takođe jedan deo karijere bio u Partizanu.

U sezoni 1999/00. je vodio ekipu Partizana. Zauzeo je drugo mesto na tabeli Prve lige SRJ sa četiri boda zaostatka za Crvenom zvezdom. U toj sezoni crno-beli su igrali najefikasniji fudbal jer su u 40. odigranih kola postigli 111 golova odnosno čak 26 gola više od šampiona Crvene zvezde. Što se evropskih takmičenja tiče Partizan je u kvalifikacijama za Ligu šampiona prvo eliminisao estonsku Floru (6:0, 4:1) zatim je eliminisana i hrvatska Rijeka takođe sa dve pobede (3:1, 3:0) da bi u poslednjem trećem kolu kvalifikacija beogradski klub bio eliminisan od Spartaka iz Moskve.[2] Partizan je zatim nastavio takmičenje u Kupu UEFA gde je eliminisan u prvom kolu od engleskog Lids junajteda. Ješić je na kraju sezone podneo ostavku.

 

 

BONUS: NAJAKTUELNIJI VIDEO SNIMCI

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".