Selektor Portugala Fernando Santoš iznenadio je fudbalsku javnost nakon što je sat vremena pre početka meča protiv "sajdžija" saopštio da se Ronaldo ne nalazi u startnoj postavi.

Ipak, čini se da je ovakva odluka samo doprinela boljoj igri Portugalaca koji su izgledali moćno na terenu. 

Evropski prvak iz 2016. godine silovito je krenuo i već u 16. minutu meča bilo je 1:0. Strelac je bio 21-godišnji napadač Benfike Gonzalo Ramos koji je fantastičnim pogotkom iz okreta načeo mrežu golmana Švajcarske Jana Somera. Na drugi gol se nije čekalo dugo i u 33. minutu nakon kornera Pepe postiže pogodak kojim se duplira prednost Portugalca. To je ujedno bio i krajnji rezultat prvog poluvremena. 

Foto: Tanjug/AP

 

U svega sedam minuta utakmice viđeno je tri gola, a goleadu je otvorio Gonzalo Ramos. U 51. minutu utakmice mladi Ramos postiže svoj drugi pogodak na meču nakon sjajnog snalaženja u kaznenom prostoru protivnika, a svega četiri minuta kasnije u strelce se upisao i Rafael Gereiro, na asistenciju 21-godišnjeg napadača Benfike. Nakon kornera u 58. minutu stigao je odgovor Švajcaraca, a strelac gola za 4:1 bio je Akanđi. Konačan rezultat od 6:1 postavio je rezervista Rafael Leao efektnim golom u drugom minutu sudijske nadoknade.

U međuvremenu, u 73. minutu na teren je ušao i Ronaldo, koga je publika dočekala aplauzima. 

Foto: Tanjug/AP

 

Nakon utakmice usledilo je ogromno slavlje igrača i navijača Portugala koji su ovom pobedom sebi zakazali okršaj sa ekipom Maroka, koja je nakon uspešnijeg izvođenja penala napravila senzaciju i sa turnira izbacila reprezentaciju Španije. Tokom cele utakmice, navijači su sa tribina skandirali Ronaldovo ime i tražili od portugalskog selektora da ga ubaci u igru. Ipak, ono što je zapalo za oko fudbalskoj javnosti jeste činjenica da Kristijano nije proslavio pobedu sa saigračima iz reprezentacije. Čini se da je boravak na klupi tokom više od 70 minuta utakmice uticao na ego prve zvezde tima, koja je samo odšetala sa terena nakon poslednjeg sudijskog zvižduka i zaputila se pravo u svlačionicu.

Foto: Tanjug/AP

 

Ovakav potez Portugalca naišao je na osudu ljudi na društvenim mrežama koji ga smatraju previše bahatim i arogantnim jer svoje želje stavlja ispred rezultata reprezentacije.

Predviđa se da Ronaldo neće biti u startnoj postavi ni u utakmici protiv Maroka u borbi za polufinale, a portugalskoj štampi se piše da je Ronaldo čak pričao o napuštanju reprezentacije nezadovoljan statusom u timu. Kako ekskluzivno piše portugalski "Rekord", Ronaldo je u razgovoru sa selektorom Santošom, kada je saznao da neće biti među startnih 11 protiv Švajcarske, zapretio odlaskom iz nacionalnog tima. 

Foto: Printskrin/Record

 

Kako se navodi, ova drama počinje tokom utakmice protiv Južne Koreje kada je u 65. minutu igre, pri rezultatu 1:1, Fernando Santoš odlučio da iz igre izvede Kristijana. Ronaldo je na to burno reagovao i prema pisanju portugalskih medija izgovorio je sledeće: 

- Je*eno ti se žuri da me izavdiš - navodno je Ronaldo rekao Santošu. Ovu utakmicu Portugal je izgubio, a Ronaldova ljutnja je bila više nego očigledna.Ipak, na odgovor portugalskog selektora nije se dugo čekalo.

Foto: Tanjug/AP

 

- Video sam Ronaldovu reakciju i uopšte mi se nije svidela - rekao je Santoš pre meča sa Švajcarskom, te je odlučio da Ronalda ostavi na klupi za tako važnu utakmicu. Iz tog razloga, Ronaldo je odlučio da se duri i da se dan kasnije ne pridruži rezervistima na zakazanom treningu. On je samoinicijativno otišao u teretanu, bez odobrenja selektora. 

Ipak, prema "Rekordu" portugalski napadač je uvideo da je pogrešio i hladne glave je odustao od napuštanja nacionalnog tima.

Reprezentacija Portugala četvrtfinalnu utakmicu igra protiv selekcije Maroka u subotu, 10. decembra od 16.00 časova. Pobednik ovog duela u polufinalu Svetskog prvenstva igraće protiv boljeg iz duela Engleska - Francuska.

BONUS: NAJAKTUELNIJI VIDEO SNIMCI

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".