Pamtimo je kao prelepu Senku iz "Nacionalne klase" - a njena karijera posle kultnog filma bila je jako neobična. Maja Lalević Piščević upisala se u istoriju srpske kinematografije zbog scena sa Draganom Nikolićem, a i danas izgleda zanosno.

Foto: Jutjub printskrin/RTS Prikazuje

 

 

Maja je u vreme snimanja "Nacionalne klase" bila jako mlada, a posle toga se glumom bavila jako kratko, do 1986. godine.

O kultnoj sceni s Nikolićem ispričala je lepu anegdotu.

- Trenutak od koga sam se najviše plašila bila je naša scena u krevetu. Do poslednjeg momenta sam se nadala da će Goran iz nekog razloga odlučiti da je ipak izbaci iz scenarija shvativši da ja ne mogu da je odigram. A onda je došao taj dan. Gaga, koji se inače ponašao prema meni kao da mi je i brat, i tata, i najbolji prijatelj, tog dana je prevazišao sebe. Prvo je tražio da svi osim snimatelja napuste sobu, a onda kad smo ostali sami, napravio je takvu atmosferu da nisam ni primetila kada smo zapravo snimili scenu. Toliko me je zasmejavao, golicao, pričao neviđene viceve i anegdote, da sam se s mukom suzdržavala kako bih ozbiljno izgovorila tekst kad se uključe kamere - rekla je medijima.

 

 

Osim "Nacionalne klase", Maja je igrala i u ostvarenjima
"Osam kila sreće", "Šest dana juna" i "Lijepe žene prolaze kroz grad". Upisala je i završila Fakultet dramskih umetnosti, a pričala je da je zbog glumce došla u sukob s ocem, koji je hteo da završi pravo.

I to je uspela, pa iza sebe ima i diplomu Pravnog fakulteta. Nakon glume, bavila se upravo advokaturom. 

Maja je 2019. godine u Klubu književnika predstavila svoj roman "Tamo je ovde" u izdanju "Lagune". Knjiga je nastala od kolumni koje je autorka tokom 18 meseci boravka u NJujorku svake nedelje pisala za Nedeljnik.

Foto: Jutjub printskrin/Laguna

 

 

- To su emocije koje sam podelila sa drugima pišući o NJujorku. Živela sam tamo 18 meseci i mislila da sam spremna na sve što me u NJujorku čeka, ali nije bilo tako. Nikada ne možete da se spremite za NJujork - rekla je tada za beogradske medije.

 

BONUS: NAJAKTUELNIJI VIDEO SNIMCI

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".