Marokanci su sinoć napravili senzaciju pobedivši Španiju nakon boljeg izvođenja penala. Na taj način, ostvarili su istorijski uspeh i prvi put se plasirali u četvrtfinale jednog prvenstva sveta. 

Španija je bila favorit u ovoj utakmici, ali "crvena furija" nije uspela da slomi otpor žilavih Marokanaca koji su sačuvali mrežu u 120 minuta igre. Štaviše, Maroko je bio bolji tim u određenim periodima utakmice.

Foto: Tanjug/AP

 

Da stvar bude gora za Špance, imali su sve u svojim rukama u utakmici poslednjeg kola grupne faze koju su izgubili od selekcije Japana. Mnogi smatraju da su Španci kalkulisali u toj utakmici kako bi u žrebu izbegli prvo Hrvatsku, a potom i Brazil, ali to im se obilo o glavu jer im je na kraju Maroko presudio. 

Mreže su mirovale 120 minuta, a onda su došli na red penali. Španski fudbaleri su se pošteno obrukali šutevima sa 11 metara, ali treba naglasiti i sjajne odbrane marokanskog golmana Bona, koji je uspeo da odbrani dva penala.

Foto: Tanjug/AP

 

Penal odluke za Maroko pogodio je defanzivac Ašraf Hakimi, koji je tokom regularnog dela utakmice bio jedan od lošijih pojedinaca na terenu u sastavu afričkog tima. Ipak, kada je bilo potrebno, desni bek PSŽ-a bio je koncentrisan i panenkom je rutinski savladao španskog golmana Unaija Simona. Nakon gola, defanzivac je imao interesantan način proslave - on je zaplesao.

Foto: EPA

 

 

Nakon ovog neočekivanog poraza na velikom udaru španske javnosti našao se selektor "crvene furije" Luis Enrike, koji je poznat kao neko ko nema dobar odnos sa novinarima u toj zemlji. U španskim medijima ponovo su se pojavile priče o njegovom podmlađivanju tima i lošem izboru fudbalera za Mundijal, što se posebno odnosi na Enrikeovu odluku da na prvenstvo sveta ne pozove iskusnog štopera Serhija Ramosa. 

Foto: Tanjug/AP

 

Na društvenim mrežama se sada pojavio interesantan video koji je nastao pre nekoliko meseci. Glavni akteri na tom snimku su Hakimi i upravo Serhio Ramos, koji su saigrači u PSŽ-u. Kako se vidi na snimku, nakon jednog pogotka, dvojica fudbalera su proslavila pogodak na isti način na koji je to juče uradio Hakimi nakon odlučujućeg penala protiv Španije. 

Na društvenim mrežama je pokrenuta polemika o tome da li je proslava pogotka Hakimija u stvari provokacija Enrikea, koji je odbio da na Mundijal povede stamenog defanzivca. 

Enrike je sinoć nakon utakmice upitan o svojoj budućnosti na klupi "crvene furije", ali je odbio da govori o tome. 

- Sledeće nedelje ćemo razgovarati o mojoj budućnosti, sada nije pravi trenutak za to. Ja sam jedini odgovoran za ovaj neuspeh", rekao je Enrike nakon sinoćnjeg ispadanja sa Svetskog prvenstva.

Foto: Tanjug/AP

 

Pored toga što nije pozvao neke velike zvijezde na Mundijal španski novinari su Enrikeu zamerili i to što je napravio i profil na društvenoj platformi za igranje igrica gde je skoro svaku noć odgovarao na pitanja navijača kako bi se što manje obraćao novinarima s kojima već dugo vremena nema najbolji odnos.

BONUS: NAJAKTUELNIJI VIDEO SNIMCI

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".