“Uvek je dobro sanjati”, rekao je pre nekoliko dana brazilski selektor Tite.

“Selesao” novi, šesti naslov prvaka sanja već 20 godina. Poslednji put Brazil je pobednički pehar podigao 2002. u Južnoj Koreji i Japanu kada su ekipu predvodila tri “fudbalska čarobnjaka” Ronaldo, Rivaldo i Ronaldinjo.

Danas predvode Nejmar, Vinicijus Žunior, Rafinja, Rodrigo i Ričarlison. Većina stručnjaka se slaže kako Titeov Brazil ima neverovatan talenat i veštinu u napadu, ali ipak i nešto slabiju odbranu.

Foto: Tanjug/AP

 

 

Brazil je rano napustio poslednja četiri Mundijala nakon poraza od evropskih velikana – Francuske (2006), Holandije (2010), Nemačke (2014) i Belgije (2018). Što je dodatno povećalo pritisak u Katru. Sada im preti vicešampion sa prošlog Mundijala u Rusiji, reprezentacija Hrvatske.

“Ne mogu preuzeti odgovornost za poslednjih 20 godina. Ja sam glavni u protekle četiri godine. Imamo lepu istoriju i to nam stvara veliki pritisak. Mi smo zemlja koja strastveno voli fudbal. Da, postoji pritisak, ali sanjanje je deo života svakog našeg igrača i navijača. Dobro je sanjati. Čak i ako ne možemo pobediti, jer je samo jedan pobednik, nećemo prestati sanjati,” poručio je 61-godišnji Adenor Leonardo “Tite”.

Veći deo puta do Svetskog prvenstva, Brazil nije ličio na ekipu koja igra lepršavo, odnosno igra “Žogu bonito” i previše se oslanjao na Nejmarovu genijalnost.

Međutim, sve se promenilo sredinom 2021. godine s dolaskom igrača koje Tite naziva ''brze male noge''. Vinicijus Žunior, Rafinja, Antoni, Rodrigo i Gabrijel Martineli doneli su novu dinamiku u Selesao, pretvorivši ga u tim u koji navijači zaista veruju da može osvojiti Svetsko prvenstvo.

BONUS: NAJAKTUELNIJI VIDEO SNIMCI

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".