Švajcarci su na startu nokaut faze Mundijala doživeli debakl, poraženi su u osmini finala od Portugala rezultatom 6:1.

Odmah nakon meča Sep Blater je napisao kolumnu u kojoj je brutalno isprozivao kapitena švajcarske reprezentacije Granita DŽaku.

Švajcarac je ironično istakao da je DŽaka obećavao titulu, a sa Mundijala je ispraćen "teniskim rezultatom".

- Kao u tenisu: Reprezentacija Švajcarske je izgubila 1:6 od Portugala -, piše Blater i pita se gde je bio kapiten na ovom meču...

- Gde je bio DŽaka? Čovek koji tvrdi da je vođa i najglasniji je, a nije imao nikakvog uticaja na igru u najvažnijem momentu -.

Foto: EPA

 

Bivši predsednik FIFA žestoko je kritikovao igru svoje reprezentacije. Istakao je da je Švajcarska gubila duele na sredini terena, nije imala konstruktivne napade i potpuno je podbacila u defanzivi. Blater smatra da je Santoš, za razliku od Murata Jakina, sve radio kako treba.

- Prvi put na Svetskom ili Evropskom prvenstvu od 2008. godine ostavlja Kristijana Ronalda na klupi i tako poziva ostale igrače na odgovornost. Plan funkcioniše savršeno: Portugal trči, Portugal igra, Portugal postiže gol: Posle 17 minuta Gonsalo Ramos, čovek koji je bio zamena za Ronalda, povisio je na 1:0, a u 33. minutu Pepe je postigao gol glavom za 2:0. - piše Blater.

Blater smatra da su priče o kapitenu Švajcarske posle utakmice sa Srbije koštale njega i ostatak tima.

- Šta ostaje? Švajcarska je ispunila cilj na Svetskom prvenstvu. Ne manje, ali definitivno ni više. Posle dve i po nedelje na Svetskom prvenstvu, najava Granita DŽake "Želimo da budemo prvaci sveta" zvuči kao pomalo izgubljena božićna želja. I moram da izmirim svoje kockarske dugove - pošaljite bocu vina časnom uredniku "Tagesancajgera'' -, piše Blater.

(wil24.ch)

BONUS: NAJAKTUELNIJI VIDEO SNIMCI

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".