Naime, sjajni desni bek imao je ponudu ove evropske selekcije da nastupa za nju, ali kod njega se nije dovodilo u pitanje za koji će nacionalni tim igrati.

Fudbaler PSŽ-a rođen je u Madridu, a oba roditelja su mu Marokanci. On je čak bio na probi u mlađim reprezentativnim selekcijama Španije.

- Da, kad sam bio klinac bilo je kontakata, čak sam i bio u kampu španske reprezentacije na probi. Nekoliko dana sam boravio tamo i shvatio sam da to nije pravo mesto za mene. Nisam se osećao kao kod kuće. Nema konkretnog razloga, ali hteo sam da budem kod kuće, u arapskoj kulturi, da budem Marokanac - rekao je on u intervjuu za "Marku".

Hakimi je u Realu počeo karijeru. Ipak, nije se naigrao za "kraljevića", nastupio je samo na 18 utakmica. U periodu od 2018. do 2020. godine bio je na pozajmici u Borusiji Dortmund. Nakon toga je pojačao Inter za koji je igrao sjajno - postigao sedam golova i 11 asistencija, a onde je za neverovatnih 68.000.000 evra otišao u PSŽ.

Sada može da bude ponosan zbog odluke koju je doneo, jer je uspeo da odvede Maroko u četvrtfinale Svetskog prvenstva i to tako što je odlučio da šutne "panenku" sa bele tačke.

BONUS: NAJAKTUELNIJI VIDEO SNIMCI

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".