Oba pilota srušenog borbenog aviona dvoseda MIG-a 21 Hrvatskog ratnog vazduhoplovstva pronađena su živa. Tokom pada aviona piloti su izveli katapultiranje i prizemljili su se, izvestilo je hrvatsko Ministarstvo odbrane.

- Piloti su u stabilnom stanju, van životne opasnosti ali su prevezeni u bolnicu na lekarski pregled. Oni su se iz aviona MIG-21, koji se srušio tokom trenažne obuke kod Slatine, uspešno katapultirali i prizemljili. Na mesto nesreće i akcije potrage za pilotima odmah su upućena dva helikoptera  Mi-171, pripadnici vojne policije i bespilotne letelice.

Očevidac nesreće, meštanka sela Voćina Anđa Ašić, pomogla je prvom pilotu, a kasnije je i dala izjavu za hrvatske medije.

- Izašao je iz šume dezorijentisan. Rekao je kako se ničega ne seća i da je bila magla. Odmah smo pozvali policiju i hitnu pomoć, koji su brzo došli i pružili mu pomoć - rekla je ona.

Drugog pilota pronašao je penzioner Mika Matić iz Voćina, koji je i pomogao sa spasilačkim službama da se snađu na nepristupačnom području.

https://www.facebook.com/watch/?v=598599815358111

- Krenuo sam da pomognem jer sam video da helikopter preleće ovo područje. Ponudio sam pomoć spasilačkim timovima jer se snalazim ovde. Tako sam i prvi stigao do pilota. Ležao je na leđima. Živ, ali povređen - rekao je Matić.

(Indeks.hr)

BONUS: NAJAKTUELNIJI VIDEO SNIMCI

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".