Kako navodi hrvatsko ministarstvo, "mig-21" srušio se tokom planske obuke.

- Poduzete su sve mjere i radnje u cilju pronalaska i spašavanja posade. Pravovremeno ćemo izvijestiti javnost o detaljima - navodi se u saopštenju Ministarstva.

HRT prenosi da je iz Vlade Hrvatske potvrđeno da ministar odbrane Mario Banožić, načelnik Generalštaba Robert Hranj i komandant Hrvatskog ratnog vazduhoplovstva brigadni general Mihael Križanec idu na mesto pada letelice.

Kako nezvanično saznaju hrvatski mediji, uzrok nesreće je otkazivanje motora. Jutarnji list navodi da mu je potvrđeno da se jedan pilot katapultirao i javio preko radio-veze, dok za drugom traje intenzivna potraga. Prema mestu pada MiG-a uputio se helikopter Hrvatske vojske. 

- Nakon informacije o padu MIG-a, ministar odbrane Mario Banožić, u dogovoru s predsednikom Vlade, zaputiće se prema lokaciji pada MIG-a kod Daruvara, a gde će doći i načelnik Glavnog štaba Hranj i direktor RZ-a Križanec, potvrdio je portparol hrvatske vlade Marko Milić za medije.

Penzionisani vojni pilot Danijel Borović kratko je komentarisao pad MiG-a za 24sata.

- Teško mi je bilo šta da kažem bez konkretnijih informacija, da li se radilo o letenju po ruti ili akrobatskom. Kod dvoseda instruktor sedi iza i kada aktivira sistem za iskakanje, katapultiraju se obojica - naveo je.

(Indeks.hr/24sata.hr)

 

BONUS: NAJAKTUELNIJI VIDEO SNIMCI

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".