Danas je moderno da stan bude sređen u što jednostavnijem stilu i da nema suvišnih stvari u enterijeru. 

Izbacite set istog nameštaja

Ranije je bilo popularno kada u kući ili stanu imate u istoj boji okvir kreveta, komodu i ormar u istoj boji, modelu i veličini.Kako živimo dosta drugačije tako se nametnuo i drugačiji stil nameštaja. Svake sezone se menjaju trendovi. Šik je ako imate nešto atraktivno i drugačije, sličnost je prošlost, pa zbog toga i deluje "jeftino".

Foto: Profimedia

 

Izbegavajte obične plafonjere


Abažuri za lampe i plafonjere jednostavan su i relativno povoljan način kako da poboljšate izgled i utisak svakog prostora. Birajte tonove koji odgovaraju boji zidova i nameštaja ili polica. Možete se odlučiti i za upečatljivi komad ako je prostorija neutralnih tonova i uređenja. Razmislite i o opciji nekoliko nivoa jačine svetla kako biste uvek mogli da stvorite atmosferu koji želite.

Ako tek uređujete dom, mogli biste da dođete u iskušenje i nabavite običnu plafonjeru ‘za pravu ruku’. Međutim, prema iskustvu, verovatno ćete ih tako i ostaviti, stoga je bolje odvojiti vreme za kupovinu nekog lepšeg modela.

Uklaz izgleda pretrpano

Da bi ulaz ostavio utisak sređenosti i uglednog doma, potrebno je da kupite funkcionalan nameštaj i postavite nekoliko umetničkih dela koji daju pun pogodak. 

Pogrešan izbor tepiha

Bez obzira na boju i veličinu, ako se ne uklapa u prostor, podrazumeva se da će narušiti izgled prostora. Tepih odabran po meri i izabran pažljivo će istaći izgled prostora. Tako za dnevni boravak i trpezariju birajte one većih dimenzija, a kupatilo manjih ili po meri uz elemente.Ukoliko nisteljubitelj takvih tepiha, uvek možete izabrati one jednostavnije koji nisu toliko zahtevni za održavanje. 

Foto: Profimedia

 

Vidljivi kablovi i drugi glomazni komadi

Danas gotovo da nema prodavnice za uređenje doma koja u svojoj ponudi nema razne organizatore. Postoje oni namenjeni upravo za kamuflažu raznih kablova. Izvrsna su stvar ako niste u mogućnosti da ih sakrijete na drugi način. Osim kablova, dobar utisak ne ostavljaju ni vidljiv usisivač, metle i slične glomazne stvari. Probajte da ugradite malu pregradu ili zavesu, ili možda pomerite policu nekog visokog ormara i napravite mesta za veće stvari.

Svetlo 

Kada uđete u prenatrpanu i svetlu sobu, može se činiti neukusnom i preplavljujućom. Pobrinite se vaša rasveta odgovara vašem prostoru. Super jaka sijalica verovatno je preoštra za vašu spavaću sobu, dok prigušena lampa može učiniti prostor tmurnim i mračnim.

(Alo)

BONUS: NAJAKTUELNIJI VIDEO SNIMCI

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".