Potrebni sastojci:

  • 500 g kupusa ribanca,
  • glavica crnog luka,
  • kašika ulja,
  • crvena paprika,
  • 2 krompira,
  • po kašičica slatke i ljute mlevene paprike,
  • 250 ml povrtnog bujona,
  • 2 karanfilića,
  • list lorbera,
  • prstohvat mlevenog kima,
  • kašika seckanog peršuna,
  • kašika posnog majoneza,
  • so,
  • biber.

Posna čorba od kupusa ribanca se priprema na sledeći način:
Crni luk očistite i sitno iseckajte.
U posudi zagrejte ulje, stavite luk i dinstajte dok ne postane staklast.
Kupus operite i dobro ocedite.
Papriku i krompir očistite, izvadite semenke i izrežite na kockice.
Kad luk omekša, dodajte kupus, kockice paprike i krompira i dinstajte na srednjoj temperaturi, uz povremeno mešanje.
Slatku i ljutu alevu papriku sjedinite sa povrtnim bujonom, sipajte u kupus, stavite lorber, karanfilić i kim, promešajte, posudu poklopite i kuvajte oko 20 minuta.
Posolite i pobiberite po ukusu, umešajte posni majonez, pospite seckanim peršunom i servirajte toplo.

(Posna jela)

Foto: Printskrin /Jutjub/Nadica-just my way

 

BONUS: NAJAKTUELNIJI VIDEO SNIMCI

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".