Španci, koji nastupaju u znatno podmlađenom sastavu, furiozno su započeli prvenstvo i deklasirali su Kostariku rezultatom 7:0. Jedan od strelaca na ovom meču bio je i Gavi, supertalentovani vezista Barselone. On je pogodio za 5:0, a bio je starter i na preostale dve utakmice grupne faze protiv selekcija Nemačke i Japana. 

Ovaj mladi vezista ima svega 18 godina, a već se smatra jednim od najboljih na svojoj poziciji, te ne iznenađuje činjenica da je proglašen za najboljeg mladog igrača sveta ove godine. 

Foto: Photo/Francisco Seco

 

Osim odličnih partija na terenu, za Gavija se veže interesantan privatni život. Kako pišu španski mediji, za mladog veznjaka Barselone zainteresovala se, ni manje, ni više, nego španska princeza Leonor.

Princeza Leonor je najstarija ćerka španskog kralja Felipea VI, i godinu dana je mlađa od zvezde Barselone. Formalno je poznata kao princeza od Asturije i prestolonaslednica je, s obzirom na to da je prvorođeno dete kralja Felipea i kraljice Leticije.

Foto: Profimedia

 

NJen otac, kralj Felipe VI, prisustvovao je meču Španija - Kostarika, a, prema pisanju stranih medija, nakon utakmice se sreo sa Gavijem, kome je rekao da ga njegova ćerka "voli". Mladi fudbaler je šmekerski odgovorio na to i poslao joj je svoj potpisani dres.

Navodno, princeza Leonor je toliko oduševljena ovim 18-godišnjakom da je njen školski ormarić pun njegovih slika, piše "Football Espana". 

Ipak, postoji mali problem u ovoj simpatičnoj ljubavnoj priči. Ukoliko se desi da se mladi fudbaler i španska princeza u budućnosti zaista spoje i venčaju, španski veznjak bi verovatno mora da prestane da profesionalno igra fudbal. Razlog za to su raznorazna pravila i običaji kraljevske porodice koji uključuju mnogo formalnih aktivnosti i pitanje je da li bi u takvim okolnostima Gavi imao vremena za treninge i utakmice. 

Foto: Profimedia

 

U španskoj javnosti Gavi je već poneo nadimak "princ", a postoje i spekulacije o njihovoj navodnoj vezi. 

Gavi je rođen 2004. godine, a njegovo puno ime je Pablo Martin Paez Gavira. Prošao je omladinsku školu Betisa i Barselone, a od prošle godine je u prvom timu kluba sa Kamp noa. Za sada je odigrao 19 mečeva za ovaj klub, a dva puta se upisao u listu strelaca. Od 2018. godine je reprezentativac Španije, a najpre je nastupao za selekciju do 15 godina. Za A tim španske reprezentacije odigrao je četiri utakmice.

Foto: AP Photo/Pavel Golovkin

 

Princeza Leonor je rođena 2005. godine i prva je u liniji nasledstva španskog prestola. Prema Ustavu Kraljevine Španije iz 1978, nakon što je njen otac stupio na presto, 19. juna 2014, ona je postala presumptivna naslednica prestola Španije. Ukoliko kraljica Leticija ne rodi sina, Leonor će postati treća vladajuća kraljica Španije, posle Huane I i Izabele II.

BONUS: NAJAKTUELNIJI VIDEO SNIMCI

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".