U žižu javnosti dolazi 2012. godine kada sa Monpeljeom osvaja Ligu 1, prvi rang francuske lige. Od tada postaje jedan od omiljenih fudbalera i počinje da igra za Francusku.

Prvi put je pokazao koliko ume kada je 2010. godine kada je igrao za Tur. Tim iz druge divizije koji je bio na sredini tabele. Međutim, Žiru je te godine postao najbolji strelac lige i zapao je za oko Monpeljea koji ga dovodi u svoje redove.

U sezoni 2011-12 dolazi sa svojim timom do titule i uspeva da bude na vrhu liste najboljih strelaca gde je delio prvo mesto sa Neneom iz PSŽ-a sa 21 golom. Napustio je klub na kraju sezone, a Monpelje nikada više nije ponovio uspeh iz te godine.

U Arsenalu se pokazao kao čovek odluke na velikim mečevima. Učestvovao je u pobedničkim golovima u FA kupu 2014, 2015. i 2017. godine.

NJegov najlepši gol, famozni "škorpion" je njemu doneo Puškaš nagradu za najlepši gol godine. Tako je postao prvi igrač iz Premijer lige koji je poneo ovaj naslov.

U Čelsiju je osvojio 4. i 5. FA kup. Osvojio je Ligu Evrope sa plavima i to baš protiv bivšeg kluba - Arsenala. Postigao je gol i asistirao u finalu, a bio je i najbolji strelac takmičenja.

Kada je Čelsi osvojio Ligu šampiona 2021. godine, on je postigao najviše golova u redovima plavih, uključivši i četiri gola protiv Sevilje. Tako je izjednačio rekord Rud van Nistelroja koji je jedini drugi igrač koji je postigao 4 gola na jednom meču za tim iz Premijer lige.

Sa Milanom je došao do titule sa 35 godina, a postigao je najviše golova u redovima rosonera. Doveo ih je do titule Serije A posle 11-godišnje suše.

Sa Francuskom je osvojio Svetsko prvenstvo 2018. godine u Rusiji bez upućenog šuta u okvir gola.

 

BONUS: NAJAKTUELNIJI VIDEO SNIMCI

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".