Pred "orlovima" je učešće u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo, gde priželjkujemo da se nađemo prvi put od 2000. godine.

Hladne glave, dan po sletanju u Beograd selektor Dragan Stojković je sazvao konferenciju za medije u prostorijama FSS u Staroj Pazovi kako bi odgovarao na sva pitanja koja zanimaju Srbiju.

Stojković je istakao da je zdravstveni bilten u ekipi bio jako loš pred odlazak u Katar i da je zato bio natmureniji nego obično. Znao je da će biti teško da se bilo šta uradi, ali nije hteo da sa spiska skida igrače koji su teret kvalifikacija izneli na svojim plećima.

Da li je Stojković u Kataru bio isti onaj kao pre SP, pun harizme, bilo je prvo pitanje za selektora?

- Odlična konstatacija, to nisam bio ja tamo. Znajući zdravstveni bilten ključnih igrača, najvažnijih karika, njihovo stanje je bilo takvo da teško mogu i da igraju, ali ne bi bilo fer ne voditi ih u Katar, iz tog razloga nisam bio taj, jer sam znao da će biti jako teško proći grupu sa rovitim igračima - rekao je on.

Foto: RTS printskrin

 

Da li je neko uticao na spisak igrača, pošto kažete da su ključni igrači bili povređeni, mogli ste da pozovete neke druge igrače?

- Izjave da smo spremni, to se govori jer i stranci čitaju. Ne smemo da kažemo da smo povređeni, to bi po mnogima značio neki alibi. Zato smo hteli pozitivnu energiju da sačuvamo, nadajući se da će se povrede prevazići do početka Mundijala. Međutim, bilo je nemoguće da se igrači tako brzo oporave. Brazil predstavlja silu, znalo se da ćemo se boriti sa Kamerunom i Švajcarskom. Sve smo imali u svojim rukama protiv Kameruna, nažalost to nismo iskoristili i to ostaje za analizu zašto je to tako. Da smo zdravstveno bili spremni, slika bi bila totalno drugačija - istakao je Stojković u dahu i dodao:

- Što se tiče uticaja i pravljenja spiska, prvi put se ovo desilo u Srbiji, da niko, ali niko nije uticao na moj spisak. Ja sam odgovoran čovek, i ne bih nikad dozvolio da neko utiče na spisak. Znamo svi da ovde utiču spoljni faktori, ali to sada nije bio slučaj  - rekao je Stojković

Foto: RTS printskrin

 

 

 

BONUS: NAJAKTUELNIJI VIDEO SNIMCI

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".