Građani Kraljeva tuguju za dvojicom mladića koji su u petak uveče oko 23 sata nastradali u nesreći koja se pod nerazjašnjenim okolnostima dogodila u preduzeću za preradu drveta MTI, koje se nalazi u Industrijskoj ulici, na prostoru nekadašnje strugare "Jasen".

Tom prilikom, živote su tragično izgubili Marko Milenković (31) i Stevan Zdravković (24), na koje se obrušila velika količina piljevine iz silosa koji su čistili.

Momci za primer

Pod ogromnim teretom, bez vazduha, jedan od njih je preminuo na licu mesta, dok je drugi, uprkos dvočasovnom naporu lekara da ga spasu, podlegao povredama u kraljevačkoj bolnici.

Treći radnik, koji je u tom trenutku bio s njima u silosu, nekako je uspeo da se spase i da alarmira ostale kolege i nadležne službe.

- Preminulog sina video sam u bolnici. Nije imao nikakve povrede na sebi. Očigledno da nije mogao da dođe do vazduha. Radio je u petak prvu smenu, a onda je uveče otišao da očiste taj silos. Umesto da sa suprugom dočeka prinovu početkom naredne godine, moj Marko nas je zauvek napustio - kaže Miladin Milenković, Markov otac.

- Imamo kćerku od četiri godine, a drugo dete smo zajedno očekivali u februaru. U drugom sam stanju, ne znam šta bih vam rekla, razumite me - jedva progovara Markova supruga Olivera.

Rođaci, prijatelji i komšije stradalog Marka su u šoku.

- Bio je vredan i pošten momak, dobar otac i suprug. Trenirao je svojevremeno fudbal i smešila mu se velika karijera. Radovao se prinovi, mnogo je voleo ćerkicu. NJemu i Oliveri kao da nešto nije dalo da zajedno dočekaju novu radost - kaže jedan rođak.

O stradalom Stevanu Zdravkoviću slično govore i njegovi prijatelji.

- NJegova porodica je ovo mnogo teško podnela. Majka, brat i njegova baka su tu, a otac treba da doputuje iz inostranstva. Bio je momak za primer - kažu prijatelji Stevana Zdravkovića.

Istraga u toku

Kako saznaje Kurir, sahrana Marka Milenkovića biće obavljena u ponedeljak na gradskom groblju u Kraljevu, dok će termin sahrane Stevana Zdravkovića biti naknadno određen. Niko od nadležnih u preduzeću u kojem se nesreća dogodila tokom vikenda nije se oglasio, a okolnosti pod kojima je do nesreće došlo se ispituju.

(Kurir)

BONUS: NAJAKTUELNIJI VIDEO SNIMCI

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".