- Danas umereno do zanatno oblačno ali uglavnom suvo. Povremene kiše bi trebalo biti nad južnim, jugozapadnim, zapadnim i delom središnjih oblasti regiona. Duž Jadrana jak i olujan jugo, a  u Srbiji jaka i olujna košava čiji će udari krajem dana polako slabiti. Dnevni maksimum od +4 u Timočkoj i Negotinskoj krajni do oko +10 ponegde na jugozapadu regiona. - objavio je za Čubrilo za današnji dan.

Početak naredne nedelje će biti bez veće promene, ali se očekuje otopljenje.

- U ponedeljak bez veće promene, kiša uglavnom nad južnim delovima regiona, dok bi za razliku od danas na severu bilo više sunčanih časova. Košava bi nastavila da slabi i do kraja dana bi prestala, dok će jugo na jadranu takođe prestati. Biće još malo toplije nego danas uz maksimume od oko +6 na istoku Srbije do oko +13 ponegde nad središjim i jugozapsdnim predelima. Krajem dana češća pojaba kiše na zapadu regiona. U utorak će se preko nas premestiti slab hladan front koji će doneti prolaznu kišu većem delu regiona uz okretanje vetra na slab, zapadni. Snežna granica na oko 900mnv. Dnevni maksimum od +6 do +10 stepeni Celzijusa. - objasnio je Čubrilo.

 

 

Od srede do subote se očekuje postepeno otopljenje uz relativno topao, ali nestabilan vazduh.

- Od srede do subote naš deo Evrope će se nalaziti u toplom, jugozapadnom, visinskom strujanju koja će nam donositi relativno topao ali nestabilan vazduh. U isto vreme preko severozapadne, zapadne i dela središnje Evrope prodiraće relativno hladan vazduh. Do subote posle podne relativno toplo i promenljivo oblačno uz čestu pojavu kiše, posebno u sredu i u petak. Duvaće južni i jugozapadni vetar koji će u petak biti jak. Duž Jadrana u petak ponovo jugo. Uz dotokom vazduha sa jugozapada temperature znatno iznad proseka. Minimumi od +4 do +8,   maksimumi od +9 do +14, a  u petak lokalno i oko +18 stepeni Celzijusa. - napisao je na svom profilu Čubrilo.

Za naredni vikend nas očekuje potencijalno i sneg u nizijama, kada bi kratkotrajno moglo da dođe do formiranja manjeg snežnog pokrivača.

Foto: A.Stojanović

 

- Za naredni vikend bi ka nama uz premeštanje ciklona trebalo da usledi i spuštanje hladnijeg vazduha te bi u subotu prvo na sevrozapadu, a u noći ka nedelji i nad ostalim predelima uz osetnije zahlađenje i jak severozapadni vetar kiša i u nižim predelima prešla u kraktotrajan sneg te je moguće formiranje manjeg snežnog pokrivača i u nizijama. - objavio je meteorolog.

Objavio je šta nas očekuje i posle naredne nedelje, međutim, kako je sve to ''jako daleko'', tek će za nekoliko dana doći do jasnije slike vremena kakvo nas očekuje sredinom meseca.

- Posle 12.12. oprerativni ECMWF ostaje dosta hladan ali ansamble članovi ponovo rastu dajući signal da barem do oko 15.12. nema nekog jačeg, trajnijeg zahlađenj. Posle sredine meeca, a posebno prema 18.12. ima najava da bi se sinoptika mogla duže zadržati u položaju koji nam donosi hladno i snežno vreme. - napisao je on.

 

BONUS: NAJAKTUELNIJI VIDEO SNIMCI

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".