Gostujići u jednoj emisiji glumica Svetlana Ceca Bojković pričala ja o tome kako su izgledala snimanja kultne domaće serije “Bolji život” u kojoj je tumačila glavni lik Emilije Popadić.

– Danas se sve snima mnogo brže. Mi smo “Bolji život” snimali jedno četiri i po godine, sa pauzama doduše. Ali to je bilo elegantno. Imali smo studio u kome je postvljen dekor stana familije Popadić. Mogućnost kadriranja je bila fantastična jer, ako ti nešto smeta ti možeš da pomeriš zid – rekla je glumica i dodala da se danas retko kad snima u televizijskom studiu:

Foto: TV Novosti

 

– Sada ideš po objektima. Obično se ide u realne objekte, realne stanove  i tu si ograničen prostorom. Retko kad se snima u studiu. Nama je na snimanju Boljeg života bilo jako udobno. To je bio studio Košutnjak. Imali i šminku i garderobu i kantinu i radilo se recimo 6 sati dnevno. Taj dekor za stan Popadića, on je bio iznajmljen. Stajao je pet godina u tom studiu koji se danas više i ne upotrebljava – rekla je Bojković.

Glumica je rekla da je poznati televizijski reditelj Aleksandar Aca Đorđević prognozirao da će serija kao i glumci koji u njoj igraju dobiti na popularnosti tek posle četvrte epozode što se ispostavilo kao tačno.

Foto: TV Novosti

 

– Aca Đorđević nam je rekao – deco nećete vi još biti prihvaćeni. Treba dve, tri, možda i četiri epizode da prođu i onda će serija dobiti na popularnosti. Tako je i bilo, mada glumci nisu u to vreme previše razmišljali o popularnosti. Bili smo vaspitani tako da nam bude važno da radimo kvalitetno. Danas glumci hoće da budu popularni, mada ne kažem da je tako kod svih – rekla je glumica.

BONUS GALERIJA: Serija "Bolji život" - Retrospekcija

 

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".