Naš bivši poznati napadač i reprezentativac Nenad Jestrović apsolutno je stao na stranu selektora Dragana Stojkovića i dao mu maksimalnu podršku.

- Doživeli smo neuspeh, jer je sigurno da ova ekipa može mnogo bolje, da ima potencijal - kaže Jestrović za "Novosti".

- Nažalost, nismo delovali kao tim. Pogotovo što smo primili osam golova, to je nedopustivo. Međutim, nikako nisam za promenu selektora, pogotovo Piksija, koji je doneo nešto fenomenalno našoj reprezentaciji, preuzeo je kada je niko nije hteo. Bilo bi idealno da sa ovim timom radi još pet godina ako treba, jer sam siguran da će sve te greške i mane uvideti i napraviti još bolju ekipu za Evropsko i sledeće Svetsko prvenstvo.

Jestrović je primetio da je naš selektor pokušao na utakmici sa Švajcarskom kod 2:1 da nešto promeni.

- Video sam i čuo kako je u 41. minutu govorio igračima da se stabilizuju, da se napravi blok na 30 metara. Ideja je sigurno bila da cela ekipa, počev od špiceva, treba da učestvuje u odbrani. Kada se napravi analiza, nedopustivo je kako smo padali u drugim poluvremenima. Kada bi se računala samo prva, imali bismo pet bodova. U drugima smo totalno podbacili i tu mora da se traži razlog zašto se to desilo.

Na dva meča, protiv Kameruna i Švajcarske smo prelako prosuli vođstvo.

- Trebalo je da igramo mnogo strpljivije, mudrije, videli ste kako Švajcarska igra kada povede - jedan legne, drugi provocira, Akandži šutira loptu u tribinu, sve sa ciljem da se sačuva rezultat. Mi kada ga imamo ne umemo da ga sačuvamo i to je najveća mana. DŽaka i Šaćiri su jedva dočekali da nas provociraju, pogotovo kada su imali rezultat. Odvukli su nam koncentarciju, mada nismo bili na nivou da napravimo još jedan preokret - ističe Jestrović, koji je 12 puta igrao za naš nacionalni tim.

TADIĆ SVETLA TAČKA

JESTROGOL žali i što smo bili izuzetno efikasni, a to nismo naplatili dobrim rezultatom.

- Postigli smo pet golova, nema mnogo ekipa kojima je to pošlo za rukom. Ostaćemo bar upamćeni po lepim akcijama i pogocima. Tadić je bio naša svetla tačka protiv Švajcarske sa dve sjajne asistencije, svaki napadač uživa kada ima pored sebe takvog igrača - kaže Jestrović.

- Nažalost, nismo delovali kao tim. Pogotovo što smo primili osam golova, to je nedopustivo. Međutim, nikako nisam za promenu selektora, pogotovo Piksija, koji je doneo nešto fenomenalno našoj reprezentaciji, preuzeo je kada je niko nije hteo. Bilo bi idealno da sa ovim timom radi još pet godina ako treba, jer sam siguran da će sve te greške i mane uvideti i napraviti još bolju ekipu za Evropsko i sledeće Svetsko prvenstvo. Jestrović je primetio da je naš selektor pokušao na utakmici sa Švajcarskom kod 2:1 da nešto promeni. - Video sam i čuo kako je u 41. minutu govorio igračima da se stabilizuju, da se napravi blok na 30 metara. Ideja je sigurno bila da cela ekipa, počev od špiceva, treba da učestvuje u odbrani. Kada se napravi analiza, nedopustivo je kako smo padali u drugim poluvremenima. Kada bi se računala samo prva, imali bismo pet bodova. U drugima smo totalno podbacili i tu mora da se traži razlog zašto se to desilo. Na dva meča, protiv Kameruna i Švajcarske smo prelako prosuli vođstvo. - Trebalo je da igramo mnogo strpljivije, mudrije, videli ste kako Švajcarska igra kada povede - jedan legne, drugi provocira, Akandži šutira loptu u tribinu, sve sa ciljem da se sačuva rezultat. Mi kada ga imamo ne umemo da ga sačuvamo i to je najveća mana. DŽaka i Šaćiri su jedva dočekali da nas provociraju, pogotovo kada su imali rezultat. Odvukli su nam koncentarciju, mada nismo bili na nivou da napravimo još jedan preokret - ističe Jestrović, koji je 12 puta igrao za naš nacionalni tim. TADIĆ SVETLA TAČKA JESTROGOL žali i što smo bili izuzetno efikasni, a to nismo naplatili dobrim rezultatom. - Postigli smo pet golova, nema mnogo ekipa kojima je to pošlo za rukom. Ostaćemo bar upamćeni po lepim akcijama i pogocima. Tadić je bio naša svetla tačka protiv Švajcarske sa dve sjajne asistencije, svaki napadač uživa kada ima pored sebe takvog igrača - kaže Jestrović.

BONUS: NAJAKTUELNIJI VIDEO SNIMCI

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".