Natalija Vlahović Čuljković (54) u avgustu ove godine doživela je infarkt u Crnoj Gori. U tom trenutku nalazila se na rođendanskom slavlju svoje prijateljice i odmah je prebačena u bolnicu. 

Foto: Jutjub printskrin/borko

 

 

- Sigurno je za to kriva i genetika, a drugi deo su cigarete i stres. Obično kažu da je to muška bolest u 90 odsto slučajeva. Meni se to dogodilo. To je jedno ružno iskustvo. Brzom reakcijom moje ćerke i metalizom u bolnici "Meljine" su mi razbili tromb. Posle su me poslali u Klinički centar Podgorica, gde mi je ugrađen stent, i nakon dana oporavka sam otpuštena kući. Posebno moram da zahvalim mojoj braći u Crnoj Gori i doktoru Siniši Dragniću i celom medicinskom osoblju. Po povratku u Beograd, prvu kontrolu sam imala na Institutu za kardiovaskularne bolesti Dedinje, zatim na Institutu za rehabilitaciju i sada o meni brine u KC Srbije najbolja doktorka  interne medicine - ispričala je glumica za "Kurir".

Natalija je nakon ovih zdravstvenih problema ostavila cigarete i promenila način života. 

 

 

- Živimo u veoma intenzivnom, teškom i uzbudljivom vremenu, u kom osim što imamo stresove, moramo da donesemo neke odluke i da više vodimo računa o svom zdravlju. Moramo da ostavimo cigarete, što sam ja uradila. Prvu cigaretu sam zapalila još na fakultetu. Ponosna sam što više neću zapaliti nijednu. Potrudiću se da sve što mogu promenim nabolje. Živim bez nikotina i stresa. Sada uživam u malim stvarima, koje me čine srećnom.Više čitam i idem u pozorište. I naravno, vežbam svaki dan i slušam muziku koja me opušta - navodi umetnica, koja se raduje povratku na scenu. 

- Dobro se osećam i hvala svima koji su brinuli o meni. Uskoro ponovo stajem na scenu, tačnije 10. decembra, i igram predstavu "Da krenemo ispočetka" u Madlenijanumu. Sad slavim taj datum, 31. avgust, kao svoj rođendan. Svi treba da slavimo život - istakla je Natalija. 

Natalija Vlahović Čuljković je, inače, mnogima najpoznatija po ulozi u seriji "Srećni ljudi", gde je igrala Sonju, najbolju drugaricu glavne junakinje Đine (Dubravka Mijatović).

Neko vreme je nije bilo na malim ekranima, a onda se, nakon 15 godina pauze, na scenu vratila ulogom u "Vojnoj akademiji“, a onda su usledile uloge u serijama "Samac u braku“, "Sinđelići“, "Santa Maria della Salute“, "urgentni centar“, "Ubice mog oca“ i drugim.

Foto: Jutjub printskrin/borko

 

 

Iako je ostvarila još zapaženih uloga, ova joj je svakako obeležila karijeru, a lična tragedija Nataliju je na duži period odvojila od ove profesije.

Naime, 1990. godine ona se udala za Miloša Čuljkovića sa kojim je dobila ćerku Doroteu, a osam godina kasnije ostala je bez supruga.

Miloš je poginuo u saobraćajnoj nesreći u Crnoj Gori, a glumici se tada život promenio iz korena i ostala je sama sa ćerkom.

BONUS: NAJAKTUELNIJI VIDEO SNIMCI

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".