Žika ne krije da mu penzionerski dani baš prijaju:

- Pronašao sam zanimaciju, neki svoj smisao. Družim se sa prijateljima. Pročitam neku knjigu. Osnovao sam sa prijateljima jedno udruženje koje se zove "Udruženje ljubitelja srpske tradicije" i sada radimo neki serijal. Videćemo kad završimo kako će to da ispadne. Zove se Kraljevske banje Srbije. Ima osam banja u Srbiji, gde su kraljevi Srbije i jedne i druge dinastije umešali prste i potpomogli razvoj tih banja. Sad smo završili priču o Banji Koviljači, sledi Vrnjačka Banja. Biće to jedan lep serijal - kaže Žika.

Foto: P. Milošević

 

Na pitanje kako se odlučio da ode sa televizije i da li se o tome posavetovao sa suprugom, Žika kaže da njemu niko ništa nije određivao i da sve ima svoje vreme.

Kao neko ko je dugo godina na ekranima, Žika i sada pogleda neke od emisija.

- Kako da ne, pogledam, obaveštavam se. Draže su mi emisije koje pričaju neku svoju priču, koje nisu informativni programi - priznaje Nikolić.

Foto: Petar Milošević/N. Fifić

 

Voditelj koji se posle nekoliko decenija rada na televiziji oprostio od karijere na malim ekranima kaže da mu prija miran život.

- Ja sam pri kraju karijere na RTS-u napravio knjigu koja se zvala "Majstor javnog servisa".

Žika je u nekoliko navrata pričao kako ćerke nikako da mu ispune želju da postane deda, a situacija je i dalje nepromenjena kaže kroz osmeh bivši voditelj.

- Uporne su u tome i dalje - ističe, a na pitanje da li će ipak on isterati svoje, u istom maniru odgovara:

- Nadam se.

(Blic)

BONUS: NAJAKTUELNIJI VIDEO SNIMCI

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".