Poslednje kolo grupe "G" odlučiće koje reprezentacije će proći u narednu fazu takmičenja, a duel između Srbije i Švajcarske nije počeo najbolje za "orlove".

U 20. minutu utakmice Đerdan Šaćiri savladao je Milnković-Savića i na taj način stvorio rezultatsku prednost za svoj tim.

Lopta je posle par odbitaka dospela do napadača Čikaga, te se stiče utisak da je mrežu zatreaso uz dosta sreće.

 

Selekcija Srbije mora upisati pobedu protiv Švajcarske, ukoliko želi dalji plasman u osminu finala.

Selektor "orlova" Dragan Stojković Piksi istakao je pred utakmicu da odlučujući duel neće biti nimalo lak.

- Biće teško, kao što je bilo u Lisabonu i u Oslu. Put do pobede postoji, on je tu, na terenu, samo ga treba pronaći. Poštujemo Švajcarsku, odličan je tim, ali poštujemo i sebe - naveo je Piksi, dodajući da trijumf zahteva napad, segment igre koji je Srbija svakako pokazala u prethodnim utakmicama.

Foto: RTS printskrin

 

 

Sudbina srpskih fudbalera ne nalazi se samo u njihovim rukama. Druga utakmica grupe "G" odigraće se između Brazila i Kameruna, a afrička selekcija ima "nemoguću" misiju u kojoj mora savladati karioke. 

Ako "orlovi" i Kamerunci pobede rivale, odlučivaće gol razlika, koja je trenutno na strani Afrikanaca, odnosno broj žutih kartona ako se bilans golova izjednači, uzevši u obzir da su pomenuti timovi odigrali nerešno (3:3).

Pored podrške našim fudbalerima, navijaćemo i za Brazilce, čiji remi ili pobeda omogućava Srbiji da potencijalnim trijumfom obezbedi prolaz u nokaut fazu Svetskog prvenstva.

Foto: AP Photo/Francisco Seco

 

 

Podsetimo, "orlovi" su protiv današnjeg rivala odigrali i na Mundijalu održanom 2018. godine u Rusiji, a tada je slavila reprezentacija Švajcarske posle preokreta (2:1).

BONUS: NAJAKTUELNIJI VIDEO SNIMCI

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".