Kit dužine 13,5 metara i težine 27 tona se pojavio na plaži u Kejptaunu u Južnoj Africi, piše “Dejli Star”. Navodno je bolestan zbog snimka koji se pojavio na društvenim mrežama a na kojem se vidi da leži nepomično na obali i iz njega navodno izlaze njegove telesne tečnosti.

Lisa Star, članica Pokreta o svesti podvodnog sveta, je rekla da je kit preminuo prirodnom smrću. Izvršiće se autopsija pa će se znati tačan uzrok smrti.

- Saznala sam upravo da je prava težina kita 26,6 tona i da je dugačak 13,5 metara. Građani veruju da je kit umro prirodnom smrću. Trenutno se ništa loše ne dešava u okeanu. Svi seizmički potresi su zaustavljeni koliko mi znamo. Niko ne može da tvrdi pravi uzrok smrti dok se ne izvrši autopsija, ali kao što možete i sami da zaključite, to je veoma teško - rekla je ona.

Istragom je utvrđeno da je kit na sebi imao dosta školjki. Prema rečima Lise Star, ovakvi kitovi mogu na sebi da nose čak 450 kilograma školjki. Kako ona kaže, to zvuči mnogo ali za životinju koja je teška kao ovaj kit, to zapravo i nije puno.

 

BONUS: NAJAKTUELNIJI VIDEO SNIMCI

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".