Opšte je poznato je da su baklave omiljeni desert mnogih ljudi, pogotovo slatkoljubaca koji obožavaju slatkiše. Ipak, ono što je manje poznato je da i poneka životinja voli baklave. 

Naime, na društvenim mrežama pojavio se neodoljivi snimak napravljen u jednoj poslastičarnici u Skoplju. Kako se vidi na pomenutom snimku objavljenom na Instagramu, jedna poslastičarnica u prestonici Severne Makedonije imala je nezvanog, gladnog krznenog gosta. 

Mačka je odlučila da se popne na izlog lokala, kako bi imala bolji pogled na poslastice koje su se nalazile sa druge strane staklene vitrine. 

Izgleda da mačka ima istančan ukus jer se popela baš na deo gde se nalazila turska baklava. Ono što je takođe interesantno je naziv baklave. Naime, iz nekog razloga ova popularna vrsta slatkog deserta nosi ime po bivšoj nemačkoj kancelarki Angeli Merkel. 

 

 

Neko od slučajnih prolaznika ovekovečio je ovaj zanimljivi trenutak i podelio ga na internet, gde je ubrzo oduševio mnoge korisnike društvenih mreža.

U komentarima ispod objave nizali su se šaljivi komentari, a mnogima je zapao za oko i naziv ovog deserta.

Baklava je vrsta vrlo slatkog deserta poreklom iz Turske. U suštini, to je slatka pita koja može imati i do 70 tankih kora. Baklava je jedna od omiljenih orijentalnih poslastica, koja je popularna u našim krajevima.

BONUS: NAJAKTUELNIJI VIDEO SNIMCI

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".