Ova odluka nije iznenađujuća ako se zna da je Brazil pre trećeg kola obezbedio plasman u osminu ginala, a vrlo verovatno i prvo mesto.

Brazil ima šest bodova ispred drugoplasirane Švajcarske koja je skupila tri, a Srbija i Kamerun imaju po bod.

Brazil će u petak od 20 sati igrati sa Kamerunom, dok će se Srbija sastati sa Švajcarskom. Ova odluka Titea najviše će obradovati selekora Kamerunaca Songa, jer nepobedivi lavovi imaju veće šanse da iznenade favorizovane Brazilce.

U slučaju  da pobede, Kameunci bi za plasman u drugi krug zavisili i od rezultata meča Srbija Švajcarska, u kome im odgovara trijumf naše selekcije, ali da on ne bude sa više golova razlike ili nerešen ishod do 3:3. Pobeda Švajcarske značila bi da "sajdžije" idu u drugi krug.

 

Standings provided by Sofascore

 

Postoji opcija i da Kamerun i Srbija takmičenje u grupi završe sa istim brojem bodova i identičnom gol razlikom. To može da se desi ako Kamerun poedi sa 2:1, a Srbija sa 2:0. U tom sučaju bi o drugom mestu odlučivao fer-plej, a on je trenutno na strani afričke selekcije koja ima dva žuta kartona manje od Piksijevih orlova.

Brazilski mediji navode da će Tite u odnosu na meč sa Švajcarskom da promeni 10 fudbalera. Selektor Brazila zbog povreda ne može da računa na Nejmara, Danila i Aleksa Sandra.

U startnoj postavi iz prvog tima ostaće samo Eder Militao, a pored njega protiv Kameruna trebalo bi da igraju Ederson, Bremer, Dani Alveš, Aleks Telješ, Bruno Gimaraeš, Fabinjo, Gabrijel Martineli, Gabrijel Žezus i Entoni. Očekuje se da će tokom utakmice priliku dobiti i Everton Ribeiro i Pedro.

BONUS: NAJAKTUELNIJI VIDEO SNIMCI

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".