Na groblju su se okupili njegovi najbliži, kao i kolege koji su došli da isprate Živića na večni počinak.

Između ostalih, stigla je i Markova bivša supruga Nataša Pavlović. Slomljena voditeljka je u kapeli zapalila sveću nekadašnjem partneru.

Ona je sporo hodala ispijenog lica, bila je nema od bola, a drugarica ju je sve vreme držala za ruku.

Foto: M. Petrović

 

Prethodno, na komemoraciji koja je održana u Beogradskom dramskom pozorištu pojavilo se mnogo kolega i prijatelja koji su želeli da odaju počast pokojnom glumcu.

Foto: Nportal

 

 

Marko Živić rođen je 4. aprila 1972. godine u Kruševcu. Glumu je završio 1995. na Akademiji umetnosti u Novom Sadu u klasi profesora Radeta Markovića.
 
Bio je stalni član Pozorišta na Terazijama i Beogradskog dramskog pozorišta, gde je igrao u brojnim predstavama, kao što su "Kad su cvetale tikve", "Ne igraj na Engleze", "Sviraj to ponovo", "Let iznad kukavičjeg gnezda", "Delirijum tremens"... Svoj talenat pokazao je i u drugim pozorištima, a za svoj rad dobio je i brojna priznanja.

Glumio je i u filmovima i serijama, poput "Beogradskog fantoma", "Montevideo, Bog te video", "Senki nad Balkanom"...

Na televiziji se često pojavljivao u ulozi voditelja, a često je davao i glasove crtanim likovima u sinhronizovanim verzijama na srpskom, pa je tako bio medved Balu u "Knjizi o džungli 2", Nim Galu u filmu "Epik", Rafaelo u ostvarenjima "Rio" i "Rio 2", Miro u "Arturu i Minimojima" i miš Morton u "Hortonu".

Bavio se humanitarnim radom i učestvovao u brojnim akcijama.

Od voditeljke Nataše Pavlović se, posle četvorogodišnjeg braka, razveo 2015. godine.

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".