Da mu upute poslednji pozdrav, okupili su se njegovi najbliži, kao i veliki broj kolega.

Među prisutnima su bili glumci Radoš Bajić, Dragan Bjelogrlić, Andrija Kuzmanović, Slobodan Boda Ninković, Sergej Trifunović, Marko Gvero, Gordan Kičić, Vojin Ćetković, Dragan Marinković Maca, Andrija Milošević i drugi. Sahrani su prisustvovali i predsednik Narodne skupštine Republike Srbije Ivica Dačić, pevačica Zorana Pavić, nekadašnji vaterpolista Danilo Ikodinović...

Foto: N. Skenderija

 

Poslednje zbogom došla je da uputi i Živićeva bivša supruga, voditeljka Nataša Pavlović.

Glumac Dragan Bjelogrlić održao je dirljiv govor kraj kovčega pokojnog kolege.

Foto: N. Skenderija

 

- Šta raditi kada ode čovek sa dušom nežne, krhke i davno ranjene srne? Kako reći zbogom tom toplom, širokom i razdraganom osmehu? Kako se oprostiti od te vrcave radosti koja nas je opčinjavala? A u stvari je samo pokušavala da sakrije i zabašuri tužni pogled, svoju nežnost. Ja sad treba da se oprostim od tebe. Treba da ti kažem kako ti sad negde ideš i da te svi mi više nikad nećemo videti, sresti i zagrliti. Kako se to radi? Koje su to reči? Najrađe bih da ti nekako pokažem kako sam te puno voleo, jer ne znam, nisam siguran da sam ti to zaista pokazao kada je bilo vreme. To me sada boli. Ali verujem, da si ti to ipak znao i osećao - rekao je, između ostalog Bjelogrlić, kroz suze, a onda je hor otpevao pesmu "Jeleni umiru sami" grupe "Poslednja igra leptira".

Pre sahrane, komemoraciji koja je održana u Beogradskom dramskom pozorištu pojavilo se mnogo kolega i prijatelja koji su želeli da odaju počast pokojnom glumcu.

Foto: Nportal

 

Marko Živić rođen je 4. aprila 1972. godine u Kruševcu. Glumu je završio 1995. na Akademiji umetnosti u Novom Sadu u klasi profesora Radeta Markovića.

Foto: Nportal

 

Foto: Nportal

 

Bio je stalni član Pozorišta na Terazijama i Beogradskog dramskog pozorišta, gde je igrao u brojnim predstavama, kao što su "Kad su cvetale tikve", "Ne igraj na Engleze", "Sviraj to ponovo", "Let iznad kukavičjeg gnezda", "Delirijum tremens"... Svoj talenat pokazao je i u drugim pozorištima, a za svoj rad dobio je i brojna priznanja.

Foto: Nportal

 

Glumio je i u filmovima i serijama, poput "Beogradskog fantoma", "Montevideo, Bog te video", "Senki nad Balkanom"...

Foto: N. Skenderija

 

Na televiziji se često pojavljivao u ulozi voditelja, a često je davao i glasove crtanim likovima u sinhronizovanim verzijama na srpskom, pa je tako bio medved Balu u "Knjizi o džungli 2", Nim Galu u filmu "Epik", Rafaelo u ostvarenjima "Rio" i "Rio 2", Miro u "Arturu i Minimojima" i miš Morton u "Hortonu".

Bavio se humanitarnim radom i učestvovao u brojnim akcijama.

Od voditeljke Nataše Pavlović se, posle četvorogodišnjeg braka, razveo 2015. godine.

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".