TRASE linija javnog prevoza 708 i 709 u naselju Zemun Polje biće trajno promenjene od četvrtka, 1. decembra, u skladu sa novom organizacijom saobraćaja.

Autobuska linija 708 koja ide od Novog Beograda (Blok 70A) do Zemun Polja i linija 709 od Zemuna (Novi grad) do Zemun Polja ubuduće će saobraćati iz Kurirske ulice preko novoizgrađenog nadvožnjaka u produžetku ulice S10 do Batajničkog druma 17. deo, Batajničkim drumom 17. deo i dalje preko Ulice Jurija Rakitina do Zemun Polja. Novom organizacijom linija i dalje će biti omogućena veza stanovnika naselja Plavi horizonti i Školsko dobro sa Zemun Poljem preko novoizgrađenog nadvožnjaka u produžetku ulice S10, a takođe sa linijama BG voza preko novoizgrađenih železničkih stanica "Zemun", "Zemun Polje" i "Kamendin" (preko linije 709).

Foto: printskrin "Beoinfo"

 

 

Do ove organizacije saobraćaja došlo je sa završetkom rekonstrukcije pruge Beograd (Centar) - Stara Pazova - Novi Sad, u okviru čega je izvršena izgradnja nadvožnjaka iznad pruge i ukidanje pružnog prelaza sa Ulicom Jurija Rakitina. Sve je urađeno, ističu u Sekretarijatu za javni prevoz, na zahtev stanovnika naselja Plavi horizonti i Školsko dobro za boljom prostornom pristupačnošću TC "Zemun park" i ostalim sadržajima u njegovoj zoni.

 

BONUS: NAJAKTUELNIJI VIDEO SNIMCI

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".