Karijeru je započeo u KK Jedinstvu iz Bijelog Polja. U svojoj karijeri igrao je za Budućnost, Jugoplastiku, Đironu, Limož Frajburg. Početkom 1980-ih godina, bio je kapiten Budućnosti. Takođe je sa velikim uspehom nastupao u dresu Jugoplastike.

Zanimljivo je da kada se pomene ime i prezime ovog slavnog crnogorskog stručnjaka, javnost odma pomisli na njegove trenerske uspehe, međutim kao igrač je bio možda čak i uspešniji - osvojio je značajnije titule (dve Evrolige) iako ukupno ipak ima više trofeja kao strateg.

 

 

 

Kao kapiten slavne Jugoplastike osvojio je dva uzastopna naslovka evropskog prvaka, današnje Evrolige (1989. i 1990), tri naslova jugoslovenskog prvaka i kup. U Sezonama 1982/83, 1983/84. i 1987/88. predvodio je listu najboljih strelaca u jugoslovenskom prvenstvu.

Kao trener je šesti po broju ostvarenih pobeda u Evroligi, ali nema ni jednu osvojenu titulu u pomenutom takmičenju iako je igrao dva finala.

Osvajao je četiri puta kup Španije, tri sa Baskonijom i jedan sa Barselonom, jedan super kup i tri puta špansko prvenstvo takođe sa Baskonijom, kao i kup Grčke sa Panatanaikosom.

 

 

Sa Limožom je osvojio po jednom Kup Radivoja Koraća, Francuski kup i prvenstvo, i sa Švajcarskim Frajburgom po jednom kup i prvenstvo.

BONUS: NAJAKTUELNIJI VIDEO SNIMCI

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".