Bekim Fehmiu je upoznao mnoge svetske lepotice kao što su: Ava Gardner, Marta Keler, Širli Mekejn, Ingrid Tulin, Klaudia Kardinale, Kendis Bergen, Rosana Skijafino, Ana Mofo... Nijedna od ovih poznatica nije mogla da zameni Branku Petrić iako su mnoge želele da budu na njenom mestu.

Ovo dvoje naših glumaca upoznali su se na beogradskoj akademiji za pozorišnu umetnost, gde je ona došla iz Novog Vinodolskog, a on iz Sarajeva, preko Kosova. 

Jedna od najvećih ljubavi u Jugoslaviji počela je kao prijateljstvo krajem pedesetih godina prošlog veka. 

 

 

- Bio je nenametljiv i ničim nije davao do znanja da ga neka devojka privlači. Ali je devojke privlačio i da ništa ne čini, što je svakako bilo intrigantno. Kad je reč o nama, nije to bila ljubav na prvi pogled. Nekoliko godina mi je bio samo kolega - prisećala se Branka.

Kolega je prestao da bude 1960, a suprug je postao 1968. godine kada se i rodio njihov stariji sin Uliks koji je takođe poznati glumac.

Foto: Arhiva Novosti

 

 

1967.godine izlazi film "Skupljači Perja" koji je bio nominovan za "Oskara" i zahvaljujući glavnoj ulozi u tom ostvarenju Bekim je postao i velika zvezda, nakon čega su usledili angažmani u Italiji i SAD, saradnje sa velikim producentom Dinom de Laurentisom i Šarlom Aznavurom i pojavljivanja sa mnogim holivudskim lepoticama.

Foto: Arhiva Novosti

 

 

Sve to vreme uz njega je bila Branka, puna ljubavi prema Bekimu i poverenja u snagu njihovog braka, retko ljubomorna na neku lepoticu s naslovnice, jer na kraju krajeva, i ona je stvarala uspešnu karijeru u Jugoslaviji i plenila pažnju kolega, kritičara i publike. 

Devedesete, mračne godine na Balkanu, donele su pomračenje i u Bekimovom životu. Pogođen svim dešavanjima, ponosni Jugosloven albanskog porekla se povlači u sebe, a 2010. godine u stanu na Zvezdari okončava svoj život samoubistvom iz pištolja .

- Sklon sam da mislim da još nisam okrenuo tu stranicu života koja sudi i presuđuje. Svestan sam, ipak, da se svakodnevno okreću stranice života i da samo od nas zavisi kojoj ćemo dati značaj - zapisao je tri decenije ranije.

Branka i Bekim pored sina Uliksa imaju i mlađeg sina Hedona koga gluma nikada nije privlačila i vlasnik je jedne poznate pekare u Beogradu. 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Bekim Fehmiu (@fehmiu.bekim)

 

 

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".