Ona je instrumentalista na harmonici, vokalni solista, član hora "Kraljica Natalija" i muzički urednik u Televiziji Beograd. Živela je životom prave muzičke zvezde, a osamdesetih godina je bila povezana sa tada najvećom estradnom zvezdom Lepom Brenom.

Foto: Printskrin/Jutjub/pcelicapametnica

 

"Dok se brat Marko i ja nismo rodili, mama je bila veoma uspešna u muzičkom poslu, bila je prvakinja harmonike stare Jugoslavije. Mnogo je radila po svadbama, čak je išla na turneje po Evropi i Americi. Tih osamdesetih godina njen menadžer je bio čuveni Raka Đokić, koji je tada zastupao i Lepu Brenu. Imao je samo dve klijentkinje, Brenu i moju mamu. Onog momenta kada se mama odlučila da osnuje porodicu, karijeru je ostavila po strani i posvetila se nama“, ispričao je glumac.

Miodrag se priseća da se često u to vreme u njihovoj kući čula muzika i da mu je jedna od glavnih zanimacija u tom periodu bilo pevanje.

"Mama je često svirala harmoniku ili klavir, a brat i ja bismo pevali, naročito na slavama. Izvodili smo narodne pesme od "Stani, stani, Ibar vodo", pa sve do "Hej, momci mladi" grupe Legende, uz koju smo i đuskali“, zaključio je glumac.

Popularni glumac koji je do sad imao oko 22 uloge u filmovima i serijama i dalje voli da izlazi.


"Volim našu narodnu muziku, pa često naručujem pesme za svoju dušu kad sedim sa društvom u kafani. Najviše volim da mi pevaju "Mito bekrijo" i „Evo banke cigane moj" ali sve zavisi od emocija koje me u tom trenutku obuzmu", ispričao je Miodrag.

Foto: Printskrin/Jutjub/koledar

 

Branka je snimila 1984. godine album pod nazivom "Zaljubljena. harmonika". Pored tradicionalnih kola na albumu se nalaze i kola koje je komponovao Miodrag Todorović Krnjevac i Novica Negovanović. Sa orkestrom LJubiše Pavkovića 1988. godine snimila je album sa komponovanim narodnim pesmama.

(Informer)

BONUS GALERIJA: Snimanje filma ''Južni vetar''

 

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".