Fudbalska reprezentacija Srbije u okviru drugog kola grupe "G" Svetskog prvenstva u Kataru igra protiv selekcije Kameruna.

Nakon poraza od Brazila u prvom kolu takmičenja, ovo je odlučujući meč za "orlove" kojima jedino pobeda odgovara. Poraz od selekcije Kameruna značio bi eliminaciju sa turnira.

Iako je Srbija bila bolji tim na ovom meču i imala više šansi, Kamerun je prvi postigao pogodak.

Nakon greške srpskih reprezentativaca, Kamerunci su dobili korner posle koga su postigli pogodak.

U 29. minutu, posle kornera, odbrana srpske reprezentacije ostavila je samog Kasteleta, koji je sa par metara matirao je Vanju Milinković-Savića.

Međutim, srpska reprezentacija se nije predavala i u samo dva minuta (i to nadoknadnog vremena!) stigli smo do preokreta. Prvo je u prvom minutu nadoknade Strahinja Pavlović nadskočio odbrambene igrače Kameruna i glavom poslao loptu u drugi ugao za 1:1.

Dva minuta kasnije (45+3), Sergej Milinković Savić je primio loptu na vrhu šensaesterca i plasirao je u donji desni ugao i 1:2 za Srbiju.

I u drugom poluvremenu ''orlovi'' nisu stali, nastavili su sa napadačkim fudbalom a to se isplatilo u 53. minutu, nekoliko pasova igrača Srbije završilo se asistencijom Andrije Živkovića za Aleksandar Mitrovića koji je šutnuo loptu pogodivši donji levi ugao gola Kamerunaca. 3:1 za Srbiju!

- Ušetaliii smo se u gooool - uzviknuo je Aleksandar Stojanović, komentator RTS-a u prenosu.

Ipak, posle ovih golova Kamerun nije klonuo. U 63. minutu Vinsent Abubakar posle sporne situacije postiže fantastičan pogodak lobom srpskog golmana. Sudija je gledao VAR, ali utvrđeno je da je defanzivac Srbije bio najbliži golmanu Vanji Milinković-Saviću. 

Samo dva minuta kasnije usledio je pravi šok. Kamerun je izjednačio, a strelac je bio Čupo-Moting.

Podsetimo, Srbija igra u formaciji 3-4-2-1, u sledećem sastavu:

Vanja Milinković-Savić, Pavlović, Veljković, Milenković, Lukić, Maksimović, Kostić, Sergej Milinković Savić, Živković, Tadić, Mitrović. 

Utakmica se igra na Al DŽanub stadionu.

BONUS: NAJAKTUELNIJI VIDEO SNIMCI

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".