Podsetimo, prethodno suđenje odloženo je nakon što je advokat Vladimir Petrović, branilac Marka Miljkovića, tražio izuzeće postupajućih tužilaca Zorana Babića i Saše Ivanića zbog, kako je naveo, pristrasnosti. 

Petrović je tražio i izuzeće tužioca za organizovani kriminal Mladena Nenadića, Višeg javnog tužioca u Beogradu Nenada Stefanovića, apelacionog tužioca Tomislava Kilibarde i Republičkog javnog tužioca Zagorke Dolovac.

Advokat je predložio da se Miljković podvrgne poligrafskom testiranju kako bi se utvrdilo da li je učestvovao u planiranju likvidacije predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

Foto: Petar Milošević

 

Nakon zahteva Petrovića, Miljković je stao za govornicu i rekao da sumnja u kredibilitet tužilaca, navodeći da sumnja u kredibilitet postupajućih tužilaca jer nisu pokrenuli istragu u vezi sa planiranjem likvidacije Vučića.

Tužilac se protivio predlogu za izuzeće, ali je sudija donela navedenu odluku.

Odluku o izuzeću svih pomenutih tužilaca trebalo bi da donese Državno veće tužilaca pre zakazanog nastavka suđenja.

Podsetimo, Srđan Lalić, jedan od trojice svedoka-okrivljenih, otkrio je pred sudijom da je klan pripremao atentat na predsednika Srbije i da je vođa kavačkog klana Radoje Zvicer za taj zločin izdvojio pet miliona evra.

(Alo)

BONUS: NAJAKTUELNIJI VIDEO SNIMCI

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".