Dok u Kataru traje Mundijal, evropski fudbal bi mogao da doživi neočekivanu promenu. Nakon što su gotovo godinu dana suspendovani iz svih takmičenja, Rusi razmišljaju da napuste sva takmičenja pod okriljem UEFA i presele se u Aziju.Takva odluka omogućila bi im da se nacionalni tim i klubovi ponovo takmiče na međunarodnoj sceni, što im je zabranjeno još u martu 2022. godine.

"Pre nekoliko meseci sam rekao da je razmišljanje o aziji preuranjeno, ali sada verujem da je to prilika koju treba razmotriti", rekao je predsednik saveza Aleksandar Đukov, a preneli ruski mediji. Upravo na njegovu izjavu poziva se i francuski "Ekip", koji je zaključio da su velike šanse da se ovaj transfer stvarno dogodi.

Na tu temu se svojevremeno oglasio i Đukov. "Još nisam razgovarao sa predstavnicima Azije jer nas Evropa vidi kao deo porodice. Bilo bi nepristojno od nas da iza njihovih leđa ulazimo u pregovore", rekao je tada prvi čovek ruskog fudbala. Očigledno se situacija u poslednje vreme promenila.

Podsećamo, ukoliko bi Rusija napustila UEFA i počela da se takmiči u AFC, njihov nacionalni tim bi kroz azijske kvalifikacije pokušavao da se domogne Mundijala gde su rivali selekcije poput Japana, Australije, Južne Koreje, Irana, Saudijske Arabije,... Takođe, timovi bi igrali klupska takmičenja u Aziji, što bi bilo veoma zanimljivo videti.

(Mondo)

BONUS: NAJAKTUELNIJI VIDEO SNIMCI

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".