Kolinda Grabar Kitarović večeras je bila u centru pažnje van terena. U prvi plan kamera i publike došla je več tokom intoniranja himni dve zemlje jer se pojavila ni manje ni više nego u posavskoj narodnoj nošnji.

Kolinda je ispunila obećanje koje je predhodno postavila na svoj Instagram profil gde je najavila da će bodriti hrvatsku reprezentaciju u Kataru.

U tom posebnom izdanju privukla je pažnju predsednika FIFA, Đanija Infantina, koji je došao do nje da se pozdravi i zagrli.

Ona je svoj neobični "autfit" objasnila na ovaj način:

- Dres kod na svečanoj platformi dopušta svečano odelo ili tradicionalnu odeću odnosno narodnu nošnju. Inače, takvo je pravilo i u diplomatiji. Narodna nošnja je veoma prihvaćen način oblačenja u svečanim prilikama. Tako ćete me videti i u tipičnim hrvatskim i crveno-belim kombinacijama odela i nošnji ili njenim kombinacijama, što je i izvrsa promocija Hrvatske - rekla je Kolinda za hrvatske medije pre odlaska u Katar.

Foto: Tanjug/AP Photo/Martin Meissner

 

 

Da voli da ostavi utisak na posmatrače pokazala je i komentarom:

- Zašto se uklopiti kada se možete istaći? To je vredno i za države i za pojedince.

Kolinda se pre utakmice oglasila iz Dohe na svom Instagramu objavivši fotografije sa hrvatskim navijačima, a u pričama je podelila i video snimak u kojem zajedno sa okupljenim navijačima peva "Kome bi šumilo more moje sinje".

Foto: Tanjug/AP Photo/Martin Meissner

 

 

Bivša predsednica Hrvatske zbog poslovnih obaveza je propustila prvu utakmicu Hrvatske na Svetskom prvenstvu.

(Dnevnik.hr)

BONUS: NAJAKTUELNIJI VIDEO SNIMCI

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".