Gol Kanađana čuva prvotimac Crvene zvezde, Milan Borjan, a koliko poštuje zemlju pod čijom zastavom igra, on je pokazao pred sam meč u Kataru.

On je zagrljen sa ostatkom ekipe glasno pevao himnu Kanade.

Golman Kanade rođen je u Kninu i više puta je bio tema u hrvatskim medijima gde je zbog svoje izjave označen kao "zvezdaš koji kaže da nije rođen u Hrvatskoj, već u srpskoj Dalmaciji i Krajini". Pisalo se i o uvredljivim komentarima na portalima i društvenim mrežama koje je zbog toga dobijao.

Foto: Printskrin RTS

 

- To mnogo govori o njima. Vređanje, pretnje i takva doza primitivizma. Dosta prijatelja imam iz Hrvatske i nikada nisam gledao ko je odakle. Ja ću se uvek ponositi sa mestom svog rođenja. Kada sam se rodio 87' godine, rodio sam se u Republici Srpskoj Krajini i uvek ću se time dičiti. Svako ima pravo da misli drugačije. Mogu da me mrze, mogu da me vole, ali nikad ne mogu da mi promene pripadnost i rodno mesto - rekao je Borjan neposredno nakon žreba. On je rođen u Kninu.

Milan Borjan na današnjoj utakmici brani gol kanadske reprezentacije, a suparnik je upravo selekcija Hrvatske.

Foto: RTS printskrin

 

 

NJegova porodica živi u Kanadi, a sa 23 godine je odlučio da brani boje te zemlje.

- Moja porodica je ovde u Kanadi tako da uživam svaki put kada dođem jer mogu da ih vidim. Nisam ih video određeno vreme pa sam zato srećan što sam se vratio jer nigde nije kao kod kuće - rekao je svojevremeno Borjan.

Foto: RTS printskrin

 

 

On je debitovao za reprezentaciju Kanade kao 23-godišnjak, koji je otkrio zašto nije izabrao da nastupa za reprezentaciju Srbije.

- Imao sam izbor, da branim za Srbiju ili Kanadu. I izabrao sam na kraju Kanadu. Zašto? Zato što je ta zemlja pomogla mojoj porodici u teškim momentima i to je način na koji želim da joj uzvratim na svemu - podvukao je Borjan svojevremeno.

BONUS: NAJAKTUELNIJI VIDEO SNIMCI

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".