Foto: Arhiv Novosti

Poznati

SEĆATE SE BOŽEN: Nakon smrti sve je postalo misterija

Izvor: Nportal
|
18.10.2021.
|
22:19

Božen Žumbor, poznata kao osnivač kompanije "Božen Kozmetik" preminula je pre devet godina, početkom oktobra, posle duge i teške bolesti. U martu mesecu 2012. primljena je na VMA zbog visokog krvnog pritiska. Oporavljala se na odeljenju toksikologije i potom je puštena na kućno lečenje. Probala je da se izleči i u Holandiji, ali ju je bolest nažalost savladala, pa je ubrzo i preminula.

Nešto kasnije pošto je izgubila ovu bitku javnost se dugo pitala kome će pripasti njeno bogatstvo, procenjuje na nekoliko miliona.

Kako nije poznato da li je bila udata, postavlja se pitanje ko će naslediti kompaniju, takođe decu nije imala. Vlasnica poznate linije za kozmetičke proizvode živela je na relaciji Srbija - Holandija, pa se u javnosti spekuliše da je pored velelepnih vila na Dedinju i pod Avalom, posedovala i nekretnine u Holandiji. Božen je važila za jednu od bogatijih žena u Srbiji, a kako nije imala dece, a i sama je bila jedinica, još nije poznato kome je ostavila imperiju građenu decenijama.

Foto: Arhiv Novosti
 

- Za sada niko nema informacije o tome šta će se dalje dešavati sa kompanijom. Vest o smrti gospođe Božen nas je sve zatekla, još uvek ništa ne znamo, detaljnije informacije ćemo imati narednih dana - rekli su svojevremeno u kompaniji.

Osim što je bila uspešna poslovna žena, Božen Žumbor se ceo život bavila humanitarnim radom. Godinama je pomagala deci bez roditelja, staračkim domovima, kao i bolnicama.

Foto: Dušan Mišić
 

Firmu je osnovala u Beogradu 1991. i napravila bum na srpskom tržištu sa svojim poznatim proizvodom za mršavljenje. Upravo taj omiljeni proizvodi izazvao je kontroverzu kada se u javnosti pojavila informacija da je neispravan, zbog čega je i jedno vreme povučen iz prodaje. Božen je morala da dokazuje kvalitet proizvoda, a čak se jedno vreme povukla iz javnog života.

Ona je bila omiljena u estradnim krugovima, pa je čak i pored zabrane da na sahrani prisustvuju ljudi koji nisu članovi porodice, Neda Ukraden ipak došla.

Foto: N. Skenderija
 

 

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".

Komentari
5

Video