Iako je uloga Emilije Popadić ono po čemu je svi pamtimo, malo ko zna da ova uloga nije trebalo da pripadne njoj!

Da li znate da je uloga Emilije Popadić, kojoj je „pečat“ dala Svetlana Ceca Bojković, prvobitno bila namenjena Dari DŽokić? Istini za volju, u vreme snimanja Dara je imala trideset i neku i mogla je da bira da li će biti Emilija ili Violeta.

Foto: Danilo Cvetanović

 

– Odbila sam Bolji život, što se ne zna. Trebalo je da igram jednu od glavnih uloga. Ne znam kako to da objasnim. Radila sam mnogo u pozorištu i uopšte nisam bila svesna koju će gledanost imati ta serija. Ne kajem se ni zbog jednog postupka, tako je trebalo da bude – otkrila je Dara, gostujući u jednoj emisiji.

Foto: V. Danilov

 

Popularnost je stekla zahvaljujući brojnim drugim ulogama, što na pozorišnoj sceni, što pred kamerama, a poslednjih meseci deo je dva velika televizijska projekta ‒ „Tajne vinove loze“ i „Radio Mileva“.

Dara DŽokić provela je dve i po decenije u braku sa Bogdanom Tirnanićem, koji je važio za „britko pero“ srpskog novinarstva. NJegovu smrt, 2009. godine, nikada nije prebolela. „Udala se danas. Ne brini, srećna je“, napisala je 2018. godine uz fotografiju na kojoj je njihova ćerka Jovana u venčanici. Svi su shvatili da je emotivnu poruku uputila pokojnom suprugu.

Svedoci dešavanja u umetničkim krugovima osamdesetih tvrde da su se Dara i Tirke zaljubili na prvi pogled, čim su se upoznali u Klubu književnika.

– Pojavio se tačno kada je trebalo. Ja sam ga upoznala tako što sam ga čitala i nisam ni sanjala da ću se zaljubiti. Bila sam mlada, dosta toga me je naučio i rekla bih da me je na neki način dovršio. Umela sam da prepoznam ono što meni treba u životu. Naučio me je šta je sloboda mišljenja i da je suština u tome da imaš svoj ugao, i da je način na koji ti posmatraš stvari ono što je dragoceno – ispričala je.

BONUS GALERIJA: Slike sa snimanja serije "Bolji život"

 

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".