Nakon 12 godina i preko 4.500 dana fudbalska reprezentacija Australije je ostvarila pobedu na Svetskom prvenstvu. Minimalnim rezultatom "kenguri" su savladali selekciju Tunisa i postoje realne šanse da se plasiraju u nokatu fazu Mundijala. 

Junak ove dugo očekivane pobede Australije je Mičel Djuk koji je u 23. minutu utakmice postigao fantastičan pogodak glavom. Centarfor "kengura" se odlično snašao u ne tako povoljnoj situaciji jer je bio okrenut leđima protivničkom golu.

 

 

Ispostaviće se da je ovaj pogodak jedini na utakmici i zlata vredan za prekidanje golgeterskog posta Australije. 

Tokom proslave ovog pogotka, Djuk je rukama gestikulirao ka tribinama slovo J. Iako su se mnogi zapitali šta mu to znači, sada je otkriveno. 

Foto: Tanjug/AP

 

Priča koja se krije iza ove proslave je jako simpatična i emotivna. Naime, Djukova proslava bila je posvećena njegovom 6-godišnjem sinu DŽeksonu za koga je napadač "kengura" veoma vezan. 

 

 

Naime, kada se Djukova žena porađala, on nije mogao da prisustvuje porođaju jer je igrao utakmicu na skroz drugom kraju sveta. Ona se porađala u Engleskoj, a on je tada igrao za japanski tim. 

Od tada se ovaj napadač, koji je celu karijeru proveo u Aziji, ne odvaja od svog sina, pa ga je poveo u Katar zajedno sa ostatkom porodice.

Foto: Tanjug/AP

 

Reprezentacija Australije nalazi se u grupi D zajedno sa ekipama Tunisa, Francuske i Danske. Poslednju utakmicu "kenguri" igraju protiv selekcije Danske i to će verovatno biti odlučijući meč o tome koji će od ove dve ekipe proći u narednu fazu takmičenja. 

 

Standings provided by Sofascore

 

BONUS: NAJAKTUELNIJI VIDEO SNIMCI

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".