Bju Blejk je uživao plivajući u bazenu kod kuće kada ga je piton dugačak 3 metra zgrabio, rekao je njegov otac lokalnoj radio stanici.

Dečak i piton, koji je i dalje bio obmotan oko mališana, izvučeni su iz bazena od strane njegovog dede, a dečakov otac Ben oslobodio ga je od životinje. Na svu sreću, dečak se oseća dobro i izbegao je smrt sa samo lakšim povredama.

- Jednom smo očistili krv i rekli mu da neće umreti jer nije otrovna zmija... on je zapravo bio prilično dobar - rekao je njegov otac Ben za radio stanicu 3AV u Melburnu u petak, govoreći o incidentu koji se dogodilo dan ranije.

- On je pravi borac - dodao je Ben, rekavši da će porodica, koja se nalazi u priobalnom gradu Bajron Bej u Novom Južnom Velsu, pratiti rane od ugriza u potrazi za znakovima infekcije.

Bez obzira na srećan krajnji ishod, dramatični događaj je ipak bio prilično "iskušenje", rekao je on.

- [Dečak] je samo šetao po ivici [bazena]... i ubeđen sam da je piton na neki način mirovao tamo i samo čekao žrtvu da naiđe... a Blejk je bio žrtva. Video sam veliku crnu senku kako izlazi iz žbunja i pre nego što su pogodili dno, bila je potpuno omotana oko njegove noge.

Dečakov 76-godišnji deda Alan skočio je u bazen i "predao" dečaka i zmiju dečakovom ocu Benu.

- Nisam mali muškarac... pa sam ga pustio u roku od 15-20 sekundi - rekao je Ben.

Ben je zatim držao pitona oko 10 minuta dok je očajnički pokušavao da smiri svoju decu i svog oca, pre nego što je pustio zmiju nazad u prirodu.

- Vratio se na mesto zločina, nevaljala stvar.

Ben je takođe naveo da su pitoni sasvim prirodna pojava u toj oblasti, oko 8 sati severno od Sidneja, rekavši "vidi... to je Australija".

BONUS: NAJAKTUELNIJI VIDEO SNIMCI

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".