Ovoga puta sve se dogodilo u svlačionici nakon košarkaškog treninga u sportskoj hali u Surdulici.

Otac petnaestogodišnjeg dečaka Ninoslav Spasić prijavio je da je u utorak 22. novembra njegovog sina udario drugi dečak i naneo mu teže telesne povrede, o čemu kako kaže poseduje medicinsku dokumentaciju koju je prosledio nadležnim organima

Detetu je oko modro i zatvoreno, doživeo je stres, a inače ni jedan ni drugi dečak ne važe za "problematičnu" decu.

- Kome smeta dete koje je pobedilo epilepsiju zahvaljujući bavljenju sportom i terapijama?

Foto: Privatna arhiva

 

- Zar treba neko da ubije dete što možda bolje igra košarku, ili zato što mu je majka kupila nove patike - pita se otac povređenog dečaka.

On kaže da je drugi dečak nakon zajedničkog treninga košarke, u svlačionici revoltiran time što je izgubio, najpre verbalno napao njegovog sina, izrekao niz ružnih reči i onda ga udario u predelu lica.

Kaže da nije imao nijednog trenutka dilemu i da je prijavio slučaj, te da je kao roditelj spreman "da ide do kraja" kako bi isterao pravdu, jer ne želi da nijedno dete trpi nasilje.

U Tužilaštvu kažu da je prijavljena tuča između dvojice dečaka, pri čemu je jedan pesnicom udario drugog. Naloženo je da se obave razgovori sa svim akterima, nastavnikom i obaveste službe škole.

Serija napada u pčinjskom okrugu

U pčinjskom okrugu u poslednjih mesec dana prijavljena je serija vršnjačkog nasilja i na sviim slučajevima nadležni organi rade. Najpre su osnovci iz Vranja tukli dete u igraonici na rođendanu. Zatim je punoletni srednjoškolac maltretirao i zlostavljao učenika prve godine u Poljoprivrednoj školi, a nasilje se dogodilo i u osnovnoj školi u Vladičinom Hanu.

BONUS: NAJAKTUELNIJI VIDEO SNIMCI

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".