- Žao mi je što Srbija nije bila u ful sastavu i onako kako mi znamo da odigramo. Imamo vremena da ispravimo neke stvari, da se igrači odmore pre svega, nikakva panika, nikakav stres posle ove utakmice. Još uvek je sve u našim rukama imamo dve utakmice, pobedićemo i idemo dalje - rekao je Piksi.

Prvi gol je postigao Ričarlison nakon šuta Nejmara. U 63. minutu je poslao loptu iza leđa golmana Srbije Vanje Milinkovića-Savića. Zatim je postigao i drugi gol, a po rečima komentatora Aleksandra Stojanovića, najlepši dosad na Svetskom prvenstvu. Akrobatski volej je podigao rezultat i zacementirao konačnih 2-0.

Posle odigranih mečeva grupe G, prvi na tabeli je Brazil zbog bolje gol-razlike, na drugom mestu se nalazi Švajcarska. Treće mesto pripada Kamerunu, dok je Srbija na poslednjem, ali je ''pregrmela'' najtežeg protivnika u ovoj grupi. Sledi meč protiv Kameruna 28. novembra.

Standings provided by Sofascore

Srbija i Brazil su na Mundijalima odigrali ukupno pet mečeva. Tri su bila u znaku Brazila, dok je Srbija, odnosno Jugoslavija jedinu pobedu odnela 1930. godine u Montevideu. Dva meča su prošla bez pobednika.

Švajcarska je danas pobedila Kamerun, rezultatom 1-0. U ostalim mečevima - Urugvaj i Južna Koreja su odigrali nerešeno, rezultatom 0-0, dok je Portugal pobedio reprezentaciju Gane rezultatom 3-2.

BONUS: NAJAKTUELNIJI VIDEO SNIMCI

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".