Brazil je naravno jedan od glavnih favorita za osvajanje ovogodišnjeg Mundijala, dok se Srbija smatra reprezentacijom koja svima može "pomrsiti konce".

Mediji u zemlji našeg večerašnjeg rivala smatraju da će Tite protiv Srbije izvesti najofanzivniju moguću postavu, te da će od prvog minuta svima silama ići na pobedu.

Kako piše na sajtu FIFA, bez obzira na rezultat uspeha brazilske reprezentacije na Mundijalu u Kataru 2022, trener Tite će napustiti klupu "karioka" na koju je seo još septembra 2016. godine. U zavisnosti od njihovih uspeha, zavisi i broj Titeovih utakmica na kojima će voditi reprezentaciju.

Titeov poslednji pokušaj da postigne neki značajniji rezultat po kome će ga Brazilci pamtiti počinje večeras utakmicom protiv naše reprezentacija, u grupi "G".

Foto: Tanjug/AP

 

 

Ovaj 61-godišnji selektor započeo je svoj selektorski "mandat" u porazom od Ekvadora u Kitu sa 3:0 u kvalifikacijama za SP u Rusiji 2018. Do danas Tite je tokom svog šestogodišnjeg staža na klubi izgubio samo pet mečeva.

Ta činjenica tačno otkriva zašto je Titeu povereno da lično prati uzastopne utakmice na Svetskom prvenstvu. 

Prema mišljenjima sportskih stručnjaka tajna Titeovog uspeha leži u tome što neprestano insistira na poboljšanjima i promenama bez obzira na aktuelne rezultate. Dinamičan tempo Titeove strategije sastoji se u forisaranju bokova i rastezanju igre po stadionu, obezbeđujući prostor Nejmaru više prostora za kretanje sredinom terena.

BONUS: NAJAKTUELNIJI VIDEO SNIMCI

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".