Radovao se na Novom Zelandu zajedno sa osmoricom igrača odabranih i od Dragana Stojkovića da predstavljaju Srbiju na Svetskom prvenstvu u Kataru.

edini je naš trener sa skalpom Brazila, doduše na Mondijalitu, takmičenju najboljih fudbalera planete do 20 godina. Veljko Paunović uoči večerašnjeg spektakla u Lusailu iz meksičke Gvaladalahare ohrabruje Orlove.

- Prva utakmica na Mundijalu uvek je najteža, jer niko ne zna šta može da očekuje od sebe i rivala. Značajna je pobeda na startu i obe ekipe biće malo nervozne. Sudar je to dve reprezentacije sa sjajnim učinkom u kvalifikacijama, Brazil je 29 utakmica bez poraza, Srbija je na izvanredan način obezbedila plasman među 32 najbolje selekcije, uz to izborila mesto i u A diviziji Lige nacija – kaže selektor zlatnih Orlića 2015.

Foto: MV

 

Povećao se optimizam i među našim igračima posle trijumfa Saudijske Arabije nad Argentinom. Sada je više onih sa verovanjem da je iznenađenje moguće i večeras. Nadate li se i vi uspehu Orlova na startu?

- Svakako da podvig Saudijaca deluje ohrabrujuće i za nas. To i sve što je Srbija uradila u poslednje vreme treba da bude baza za samopouzdanje, bez čega nema uspeha. Razlog za optimizam vidim i u dobroj formi naših reprezentativaca. Igrati sa Brazilom uvek je izazov. Bilo je tako i u mlađim kategorijama. Ovaj naš tim spreman je da se takmiči i parira jakom protivniku - rekao je Paunović za Sportski Žurnal.

BONUS: NAJAKTUELNIJI VIDEO SNIMCI

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".