- Pacovi su male životinje i ne plaše se policije. Teško je zaštititi drogu od njih - saopštio je sud u državi Utar Pradeš.

Sud je zatražio od policije da kao dokaz pokaže zaplenjenu drogu, a sudija Sanjai Chaudhari naveo je čak tri slučaja u kojima su glodari uništavali zaplenjenu marihuanu. Radilo se o zalihama koje je trebalo da se koriste kao dokazi na sudu u slučajevima trgovine drogom.

U jednom od naloga, kada je sud tražio od policije da pokaže zaplenjenu drogu, navedeno je da su pacovi pojeli 195 kilograma kanabisa. U drugom slučaju, u vezi sa 386 kg droge, policija je podnela prijavu u kojoj se navodi da su „nešto“ kanabisa „pojeli pacovi“.

Sudija Čaudhari je rekao da je oko 700 kg marihuane koju je policija zaplenila uskladišteno u magacinima policijskih stanica u okrugu Mathura i da je sva droga "u opasnosti od pacova".

Uticaj kanabisa na glodare

On je istakao da policija nije stručna za rešavanje ovog specifičnog problema i savetovao da se zaplenjeni lekovi ubuduće zaštite od „neustrašivih glodara” kako bi se, umesto u policijskim magacinima, prodavali istraživačkim laboratorijama i medicinskim kompanijama. , a prihodi idu u državni budžet.

Indijski mediji podsećaju da je 2018. godine osam argentinskih policajaca otpušteno nakon što su okrivili miševe za nestanak pola tone kanabisa iz policijskog skladišta. Ali stručnjaci su osporili njihovu tvrdnju, rekavši da životinje „teško mogu da zamene hranu lekovima” i da bi u tom slučaju u magacinima bilo mnogo uginulih glodara.

Studija iz 2019. otkrila je da su laboratorijski miševi "postali manje aktivni i da im se telesna temperatura smanjila" nakon konzumiranja testa natopljenog kanabisom.

Policija u istočnoj državi Bihar je 2017. okrivila pacove za konzumiranje hiljada litara zaplenjenog alkohola, godinu dana nakon što je država zabranila prodaju i konzumiranje alkohola.

(Indeh)

BONUS: NAJAKTUELNIJI VIDEO SNIMCI

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".