Manje se krše mere od uvođenja strožijih kontrola, a danas je izvršeno 1.156 nadzora i izdato je 38 naloga. Ukupna svota kazni iznosti više od dva miliona dinara.

U Beogradu, apsolutni rekorderi su tržni centri gde su izdate kazne u vrednosti od oko 700 hiljada dinara. U velikim trgovinskim lancima i prodavnicama ukupan iznos je 35 hiljada dinara. Komunalna policija je još uvek na terenu te ove cifre mogu samo da porastu.

U Novom Sadu su tržni centri u samom vrhu sa 355 hiljada dinara, prate ih ugostiteljski objekti gde kazne iznose 150 hiljada dinara.

Niški tržni centri su na 0 dinara, što predstavlja anomaliju u odnosu na druge gradove. U većim trgovinskim lancima i prodavnicama kazne su naplaćene u iznosu od 10 hiljada dinara i to uglavnom kod zaposlenih, kao i u ugostiteljskim objektima 40 hiljada dinara, gde su kažnjeni takođe radnici.

Kragujevački TC je zabeležio kazne u vrednosti od 10.000 dinara, dok su veliki trgovinski lanci, odnosno prodavnice dostigle cifru od 395 hiljada dinara, dominantno u Maksi prodajnom objektu gde je cifra dostigla 300 hiljada. U ugostiteljskim objektima, ukupan iznos kazni je 480 hiljada dinara.